IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шал тип одеяло: Как да го носите със стил?

18 януари 2021 10 30

Няколко лесни идеи, с които да се откроите сред тълпата

Снимка: iStock

С понижаването на температурите е време най-накрая да се поразровим из гардероба и да извадим топлите шапки, шалове и ръкавици. Въпреки че все още голяма част от нас работят от вкъщи, разходките из природата не са забранени, а за тях ще трябва да се облечете добре, за да не се налага да се прибирате по-бързо от очакваното. 

Преди години на пазара се появиха едни големи шалове, които много от нас оприличиха на одеяла. Именно оттам идва и наименованието на този модел, който може да се увие около вас няколко пъти, като не позволява дори на най-упорития вятър да достигне до тялото. Шаловете тип одеяло са един от най-популярните аксесоари и тази зима, носен от известни личности, модни блогъри и е изложен на първите станици на всеки онлайн магазин. 

момиче, шал

Снимка: Pixabay

За да бъдете в крак с модата и тази година, ще ви дадем няколко съвета за това как да включите големите шалове в ежедневния си тоалет, както и ще разкрием дали е възможно да си направим само такъв аксесоар. 

Какво е шал тип одеяло?

Одеялните шалове са точно това, с което ги свързват на пръв поглед - шалове, които са достатъчно големи, за да се използват и като одеяло. Обикновено те са в квадратна форма, което ги прави различни от всички останали модели в гардероба ви. Може да звучи налудничаво да носите толкова голям шал, но през дългата и студена зима той може да се окаже най-добрия приятел. 

Със сигурност обаче поне веднъж сте си помислили "Какво да правя с толкова много плат?". Не се притеснявайте, този въпрос е минавал през главата на всеки, който притежава одеялен шал. За да ни помогне в това начинание, блогърката Кели Ларкин споделя няколко различни начина, по които да включим големия шал в облеклото си. По този начин вие ще бъдете стилно, като в същото време ще се спасите и от студеното време.

Ето няколко идеи как да носите шал тип одеяло

1. Шал

Този първи начин може да ви изглежда съвсем обикновен, но в класиката се крие красотата. Ако нямате време и бързате за работа, този стил е най-подходящ за вас. Просто наметнете шала си като оделяло, оставяйки го да покрие раменете и ръцете ви. 

2. С колан

Изненадващо, шалът тип одеяло може да бъде носен и под палтото. Това е чудесен начин да подчертаете талията си, дори под цялата тази материя. Поставете шала върху врата си, оставяйки го да виси пред тялото ви, след което увийте колан около талията си, за да ги задържите шала на едно място. 

3. Като жилетка

Можете също така да използвате шала си като жилетка. Тази визия се постига най-добре, когато поставите големия си шал върху нещо добре прилепнало като рокля или тясно поло. Наметнете шала върху раменете си и го приберете с колан около талията. Просто не забравяйте да оставите място, където ръцете ви да се поберат без проблем. 

4. Стилна бъркотия

Дебелите одеялни шалове изглеждат стилни, когато са шикозно увити около врата ви. Не е нужно всичко да бъде симетрично, защото понякога една бъркотия може да изглежда красива. Просто вземете целия шал и го сложете около врата си, оставяйки крайщата му да паднат където си искат. Този стил има поговорка "колкото по-разбъркано, толкова по-добре", така че не се опитвайте да направите шала си перфектен. 

5. Несиметрично

За да носите шала си по-дълго време, дори в по-топлите дни, може да ги направите в асиметричен стил. По този начин няма да ви е толкова топло около врата, но в същото време няма да ви бъде и студено. Просто заметнете едния край към противоположното рамо и повече не пипайте. Този стил придава бляскава дамска атмосфера на иначе семпъл тоалет, като комбинацията между дънки и пуловер.

6. Като голяма кърпа

Благодарение на квадратната си форма, шаловете тип одеяло могат лесно да се носят като голяма кърпа. Просто вземете два противоположни ъгъла на шала и ги пресечете в задната част на врата си, като след това ги приведете отпред. След това пъхнете ъглите под образувалия си триъгълник. 

7. Неравна опашка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sirka86 (@sirka86)

Размерът на този тип шалове е толкова голям, че може да създадете неравен стил. Сгъната шала си наполовина по дължина, като увиете единия край около врата си. След това оставете противоположния край да виси. Уверете се, че сте прибрали всички свободни краища, за да може дългата опашка да излезе на преден план.

Как сами да си направим шал тип одеяло?

Искате да си купите голям шал, но инвестицията ви се струва скъпа? Не можете да намерите такъв, който да ви харесва? Или просто искате да пробвате да си направите сами? Ако сте отговорили положително на поне един от тези въпроси, имаме добри новини. "Шаловете тип одеяло се правят много лесно", казва Табита Джейкъбс. Тя допълва, че най-трудната част е да изберете перфектна материя. Нейният съвет е да отъркате мостри върху лицето си, за да прецените коя  е подходящата за вас. 

Когато избирате плат за направата на шал тип одеяло, имайте предвид, че той се асоциира с уютна зимна атмосфера, така че карето и туид са чудесна опция. 

Ето как може да си направите такъв тип шал у дома без да ви е необходима шевна машина:

1. Изберете тъканта, която е подходяща за вашия външен вид, като се фокусирате върху всичко, което е супер меко на допир. 

2. Измерете количеството плат, от което се нуждаете, като го увете около торса си, така че да сте напълно покрити.

3. Изрежете плата, след това с помощта на игла издърпайте няколко реда шевове. Това ще направи краищата малко по-оръфани. 

4. Повторете стъпка 3 от четирите страни на плата.

5. Отрежете всички разхлабени или ненужни конци и Voilà! Вече сте горд собственик на шал тип одеяло, направен специално за Вас от Вас. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари