IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шал, шапка, ръкавици... Кои са най-търсените зимни аксесоари?

29 декември 2020 11 00

Ето няколко „топли“ предложения

IStockphoto

Много хора, работещи от вкъщи, не усетиха кога есента отстъпи мястото си на зимата. Свикнали да прекарват повече време у дома, те все още не са обличали най-дебелите си дрехи за сезона, но идва време, в което трябва да го направят. Заради пазаруването или желанието за по-дълга разходка през уикенда, а и с очакването на снега навън, се нуждаем от по-топли неща на себе си.

Освен задължителния пуловер, пухкавото палто и хубави ботуши или кубинки, в гардероба ни трябва да присъстват и някои основни зимни аксесоари.

В случай, че обожавате да носите шалове и имате богата колекция, то със сигурност си ги ползвате и у дома. Пандемията едва ли ще ви попречи да си купите още един или да поръчате любим модел за някой близък.

Кои са най-търсените зимни аксесоари?

1. Пухена шапка тип „идиотка“

Кайли Дженър е една от звездите, които залагат на този модел зимни шапки. Те са по-широки и не прилепват плътно по главата, но пък са направени от пухкава материя, която топли.

Разполагайки с този страхотен зимен аксесоар, вие може да го носите с по-спортно яке или палто.

2. Квадратен/правоъгълен обемен шал

Друго нещо, което задължително да си купите този сезон, особено ако сте по-зиморничави. Тези шалове са като мекото одеяло, с което понякога се завивате на дивана у дома. Освен това заради големината им могат да се носят по няколко различни начина.

По-обемните квадратни или правоъгълни шалове се предлагат предимно в каре, но има и други свежи принтове. Друг вариант е да изберете едноцветен, в контраст или в съчетание със зимното ви палто.

3. Кожени ръкавици

Един стилен зимен аксесоар, харесван не само от бизнес дамите. Независимо дали черни или в друг цвят, те отиват на почти всяко зимно палто.

Има модели, които са с мека и топла подплата, от които може да изберете най-подходящия за вас.

Разбира се, по-добре е да отделите пари за ръкавици от естествена кожа, но ако нямате възможност, има доста сполучливи модели от изкуствена.

4. Шапка тип барета

Носейки този модел, вие ще донесете френския шик в зимния си гардероб. Тази година по-пухкавите и плюшени модели са доста актуални. За предпочитане е да са едноцветни, но има и такива в каре.

Много дами носят своята барета не само навън, но и вътре, ходейки на различни събития.

5. Плетени шапка и шал в комплект

Една от тенденциите за зимата са плетените дрехи и аксесоари. Колкото по-пухкави са, толкова по-добре. Освен някои модели от мериносова вълна, която е номер едно за студените дни, може да заложите на комплект от мохер.

Комплектите от шапка и шал в един и същи десен, са доста търсени за коледни подаръци. Има и такива, които предлагат и трети важен аксесоар – ръкавици (с пръсти или без). Ако не харесвате мохер, то по-добре се ориентирайте към модели с вълна или памук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари