IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подаръци за Коледа: Каква дреха да купите, ако не знаете точния размер?

24 декември 2020 12 00

Ето няколко съвета за по-стилен избор

IStockphoto

Коледа е онова време от годината, в което получаваме най-много подаръци. На тази може би много хора няма да се съберат с близките си заради пандемията, но това не означава, че не може да им купят нещо, с което да ги зарадват. Поради новите мерки в страната, това може да стане и онлайн.

Дрехите са стоките, които хората най-често пазаруват, за да подарят на най-близките си. Топъл пуловер за мама или пък ватирана риза за татко. Плетена жилетка за баба или кожено яке за любимата сестра. Изборът винаги е доста труден, особено ако човек не знае точния размер на получателя. Но когато знаеш, че някой има нужда от конкретно облекло или вече е споделил, че иска именно това, се опитваш да вземеш нещо, с което да не го разочароваш.

Каква дреха да купите, ако не знаете размера? 

През есен/зима 2020 така наречените овърсайз ризи, пуловери и други дрехи, са актуални, с което ще ви е по-лесно да направите вашата покупка. Дори и човек да е по-слаб, това, че ще му подарите по-голям модел, няма да е фатално, защото по-широките в следващите месеци ще са най-модерни.

1. Пухкаво/рошаво зимно палто/яке

В случай, че искате да купите нещо стилно за зимата, което от друга страна да стане на получателя и да го топли в студа, може да заложите на този модел якета, които не прилепват плътно по тялото. Те умишлено се произвеждат малко по-големи, а пухкавата им материя е изключително приятна на допир.

Тези зимни якета или по-скоро по-тънки, но пухкави/рошави палта, са с подплата и ластик на ръкавите. Повечето са по-дълги и разполагат с два големи джоба.

2. Плетена жилетка

Тук говорим за моделите с по-едра, а не твърде фина плетка. Повечето от тях са по-широки и дълги, като не се закопчават. Някои имат колан на кръста, но повечето са отворени и могат да се носят както от по-слаби дами, така и от по-едри.

Ръкавите на по-голяма част от плетените жилетки са по-обемни – друга тенденция за сезона, което предразполага да пасват на хора с различни размери.

Едноцветни, на райета или с някои популярни принтове, тези жилетки са идеален подарък за близък човек, чиито мерки не познавате.

3. По-свободна туника

Тази зима туниките – независимо дали плетени или от памучен плат, отново ще се търсят. Те са подходящи за жени, които имат някое излишно килце, стърчащо коремче или по-голяма талия.

Моделите се разкрояват надолу и са по-свободни върху тялото, което позволява на дамите да прикрият несъвършенствата, от които се притесняват. Има някои, които са с по-дълга и същевременно по-къса предна част, както и някои асиметрични плетива, които продължават да са актуални.

Туниките се препоръчват за подарък и на жени, които са с по-голям бюст.

4. Пончо

Не можем да кажем, че този вид дреха е най- модерният в момента, но става за подарък за по-възрастни жени, както и за дами, които обичат да носят шапка, шал и цялото „снаряжение“ за зимата, за да им е топло, вървейки навън.

Все пак, едно пончо от фино плетиво, полар или вълна, е стилно допълнение към всеки тоалет. То е с универсален размер и може да се носи както върху тънко поло, така и върху самото палто, комбинирано с любимата шапка и кожена чанта.

След коледните пуловери, пончото е най-подаряваният артикул, свързан с празниците.

5. Широк пуловер

Всяка година по това време много дами носят плетени туники или рокли, които комбинират с по-дебел клин. За Коледа 2020 обаче по-широките модели пуловери ще са по-актуални.

Бежово, горчица, бургундскочервено или различни нюанси на зеленото, са най-търсените за обемните пуловери, които най-често са плетени, с широки ръкави с ластик или без. Те се съчетават както с клин, така и с дънки по тялото.

Купувайки по-широк пуловер, вие ще се застраховате, че няма да ви се налага да връщате подаръка си.

Подаряването на дрехи за Коледа е строго индивидуално. Все пак, ако държите да го направите, но се притеснявате дали ще уцелите размера, винаги питайте дали може да направите замяна с касова бележка или да върнете доставката.

Ето и други предложения, от които ще се вдъхновите за вашия гардероб: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари