IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шалове 2022 – кой е най-актуалният модел?

6 февруари 2022 15 00

Той е по актуална тенденция в Европа и САЩ

IStockphoto

IStockphoto

Зимата продължава и ако сте от онези, които не обичат плетени дрехи, то със сигурност предпочитате да носите по-тънки блузки и ризи. Но вратът е онази част от тялото, която има нужда от нежна грижа и топлина в студа. А нея може да си подсигурите като добавите един шал. През този сезон, наред с обикновените, има един модел, който е доста актуален в Европа и САЩ. Той е нещо средно между наметало и поло, като може да се комбинира с всяка връхна дреха.

Шаловете тип Dickie не са нещо ново. Те се появяват още през 19-ти век, когато мъжете искат да изглеждат по-елегантно и ги съчетават с риза и смокинг. Постепенно въпросният аксесоар навлиза и в гардероба на жените. По-късно се превръща в топъл шал, който прилепва по врата и го предпазва от студа.

Докато преди въпросният шал се използва предимно под някои дрехи като ризи, сака и блузи, днес го виждаме по-скоро над връхните дрехи, заместващ обикновения шал, който се увива няколко пъти или по-обемния, приличащ на миниатюрно одеяло. Много хора го наричат Polo шал.

Меки, удобни, в различни десени и от пухкави и топлещи материи, въпросните шалове хем покриват раменете, хем приличат на поло, което пази шията през зимата. И ако отидете в чужбина, ще ги видите из улиците на Ню Йорк или Лондон.

Много от въпросните зимни яки са плетени, при това на ръка, но има и такива, приличащи на пуловерните рокли, които са от разтегливи материи.

Ако искате шал по най-новия тренд, трябва да знаете, че в много онлайн магазини предлагат и цели комплекти, които съдържат още шапка и ръкавици в един десен. Предимството на артикула е, че може да се ползва както за по-студено, така и за по-топло време, съчетан с по-дебела или тънка връхна дреха.

Ето и още идеи за вашия гардероб, които да разгледате:

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари