IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2022: 6 основни неща, които се завръщат тази година

14 януари 2022 12 30

Ако се изкушавате да извадите нещо старо от гардероба си, направете го

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Представете си: Годината е 2011 и наскоро сте изтеглили приложение, наречено Instagram, което филтрира снимките ви, за да им придаде по-готино и ретро излъчване. Прекарвате свободното си време, разглеждайки сайтове като Tumblr, търсейки модно вдъхновение и разбирате, че Зоуи Дешанел има най-доброто чувство за стил. Това е всъщност човекът, който ви е вдъхновил да пазарувате прилепнали рокли и да инвестирате в чифт мокасини.

Пренасяме се в 2022 година и имате колебания относно това какво да облечете за поредното си излизане с приятели. На помощ идва TikTok, новото приложение, което е достойна конкуренция на Instagram, събрало в себе си всякакви видеа, напомнящи ни за минали модни тенденции. Благодарение на тях, модата от 80-те, 90-те и 2000 година се завърна с пълна сила, последвана от тази през 2011-а.

Точно така, тази година всичко ще се върти около минали тенденции, които отново влизат в гардероба ни. Ако все още не сте изхвърлили дрехите, които сте носили преди повече от 10 години, извадете ги на преден ред. Намерете им подходяща комбинация и сте готови да покорите модния връх.

Ето какво се завръща през 2022 година

Мокасини

По време на първата ера на причудливите тоалети, вдъхновени от минали години, тоалетите изглеждаха непълни без красива равна обувка. Вместо груби маратонки или ниски ботуши, всички се насочиха към оксфордски обувки с връзки, такива със закопчалки и мокасини, които всъщност се върнаха в гардероба ни през последните две години. Когато е допълнен с висок чорап, дори един основен черен чифт изглежда по-свеж, модерен и „спокоен“.

Чорапогащи с шарка

Освен мрежестите чорапогащници, тези, които са на точки или монограмните модели, се превърнаха в задължителни за зимата на 2022 година. Те не само осигуряват този игрив усет на миналото, но също така помагат да поддържаме краката си топли. Това си е направо двойна печалба.

Вталени рокли

рокля getty

Снимка: Getty Images

Този сладък стил, който се стяга в талията, обикновено е изработен от памук, което го прави лесен за моментите, в които бързаме да излезем. Въпреки това, ако все още ви се струва, че е твърде обикновен, може да изберете модел без ръкави, към който да добавите риза, блуза с дълъг ръкав или поло за повече разнообразие.

Жилетки

жилетка Getty

Снимка: Getty Images

Разбира се, нямаме нищо против да направим тази дреха по-секси, като оставим долните копчета отворени, но в същото време не можем да се откажем и от класическия начин на оформяне. Когато са напълно закопчани или служат за допълнение към основното облекло, жилетките имат способността да придадат на външния вид същата елегантност, точно като структурирания блейзър.

Големи яки

Естетиката на модата през 2011 година беше силно повлияна от 60-те, а голямата яка е лесен начин да се постигне това цялостно настроение. Независимо какво обличате, този детайл ще придаде на вашето облекло причудливо усещане без допълнителни усилия.

Къси панталони

къси панталони

Снимка: Getty Images

Едно време носенето на къси панталони върху чорапогащник създаваше голямо впечатление. Сега, този избор на стил е в съответствие с това да запазим гардероба си без сезонни дрехи и да извлечем максимума от това, което вече притежаваме. Именно затова сме готови да върнем отново този трик, като този път може да го допълним с плътни високи ботуши.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари