IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красотата на 90-те: Синди Крауфорд се събра с Хелена Кристенсен

17 декември 2021 14 30

Двете дами показаха, че годините нямат значение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Те са едни от най-известните супермодели на всички времена.

Хелена Кристенсен и Синди Крауфорд доказаха, че остаряват като хубавото вино и възрастта няма никакво значение. Двете дами се срещнаха на поредното празнично светско събитие и не пропуснаха възможността да запечатат момента. Хелена зарадва своите фенове с няколко селфита със своята колежка, на които и двете са с много малко грим и показват своята естествена красота.

Датската моделка носи черно палто, а косата ѝ свободно се спуска върху рамената. Визията ѝ е допълнена от тъмна очна линия, която позволява на светлите ѝ очи още повече да изпъкват. Хелена здраво е прегърнала Синди, която носи карамелено палто с черна чанта и опушен грим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

„Няма по-готина, по-умна, по-мила и по-красива версия от тази“, написа Кристенсен и отбеляза колежката си. Тя също така сподели няколко снимки в историята си в Instagram, пишейки че много се радва отново да се събере със старата си приятелка. Кадрите веднага събраха хиляди харесвания и стотици коментари, в които феновете отбелязват красотата и на двете дами и фактът, че времето по никакъв начин не им е повлияло негативно.

Успешната модна кариера на Хелена започва през 1986 година, след като тя печели конкурса „Мис Вселена“ в Дания. Тя се превръща в един от пионерите в супермоделите заедно с Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Ел Макферсън, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд. С успеха ѝ в модната индустрия Кристенсен се развива доста добре и във фотографията, като е съосновател на списание Nylon, което се издава от 1999 до 2017 година.

През 2019 година моделката говори пред Daily Mail за някои от фитнес тайните си, които са ѝ помогнали да поддържа невероятна фигура през годините. „Мисля, че е важно да разнообразяваш нещата и да правиш колкото се може повече различни упражнения, но в същото време и да вкарваш природата в тях“, казва тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Съветва последователите си да плуват в океани, реки или езера, както и да се разхождат в парка или из гората. „Това е най-добрият начин за тренировка, защото не чувстваш умората. Просто се чувстваш жив“. В натоварения си график Кристенсен успява да включи и грижите за 20-годишния си син Мингус, който се ражда от връзката ѝ с Норман Рийдъс. Двамата са заедно от 1998 до 2003 година.

Що се отнася до Синди Крауфорд, тя също се издига до върха в модата през 90-те години на миналия век. Украсява кориците на редица списания и е част от модните дефилета на Chanel, Versace, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Calvin Klein, Ralph Lauren и много други. Тя също така се появява в редица рекламни кампании на водещи марки в модата, аксесоарите и хранителната индустрия.

За разлика от колежката си, бракът ѝ с Ранди Гербер от 1998 година продължава и до днес. Двамата имат и две деца – Кая и Пресли. Дъщерята на Синди е поела по нейните стъпки, като в момента е един от най-търсените и желани модели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари