IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна мода: Задължителните дрехи и аксесоари в гардероба

2 февруари 2022 12 30

Пет неща, които винаги трябва да имате подръка

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има нещо привлекателно в лесните тоалети за студено време, като ниските обувки и уютните плетива. Докато огромните пуфове и тежките ботуши са от съществено значение за снега, ежедневните ви дрехи не трябва да ви поглъщат цели.

Едно от основните модни правила, които научихме през последните години, когато бяхме затворени у дома, е че дрехите ни трябва да бъдат удобни и по нашия вкус. Не трябва да се подчиняваме на световните тенденции или на това, което сме чули от приятел, видели сме в социалните мрежи или в клипове в YouTube. Тоалетът ни за ежедневието трябва да ни носи удоволствие и да се чувстваме комфортно с него, за да може настроението ни да е приповдигнато през целия ден.

Зимата има склонността да ни кара да бъдем малко по-мрачни и депресирани от обикновено. Всичко, разбира се, се дължи на студеното време, по-бързото стъмване и невъзможността да се разходим след дългия работен ден. Когато видим, че навън вече е тъмно, а температурите са близо или под нулата, искаме само да седим вкъщи на топло и да гледаме телевизор. Именно затова и модните ни избори са мрачни, като преобладаващите цветове са черно, сиво, тъмнозелено и други подобни тъмни нюанси.

Въпреки студеното време обаче не е нужно гардеробът ни да се състои само от тъмни цветове, обемни якета и овърсайз суитшърти. За да подобрим визията, като в същото време се придържаме към удобството, ни трябват само пет основни артикула, които да добавим към ежедневието си. Двуредно палто, карирана пола със средна дължина, вълнен пуловер, надеждни мокасини и конвертируема чанта са нещата, които ще ви помогнат да бъдете по-щастливи през зимата.

Ето какво да добавите към зимния си гардероб

Двуредно палто

Топло и надеждно, двуредното палто е класическо модно допълнение към гардероба на всяка жена. Както стилно, така и водоустойчиво, то е привлякло вниманието на известни любители на практичната мода, включително Джаки Онасис и Джейн Бъркин. Хубавото на палтото е, че може да го носите с почти всичко – от клинове до поли.

Вълнен пуловер

Разбира се, може да носите мохер, кашмир или друга плетка, но качеството на вълнения пуловер е ненадминато. Устойчиво по природа, модерното вълнено плетиво е приятно както на допир, така и на визия, като в същото време ще ви предпази от студения вятър.

Карирана пола

Популярността на карето се разпространи надлъж и нашир. В миналото щампата е била запазена само за ученически униформи, като по-късно се превърна и в основна част от гардероба на пънк изпълнителките през 90-те години. Сега, когато тенденциите от изминали десетилетия се завръщат, карето отново е на мода, като е особено популярно върху поли, чиято дължина стига до коленете.

Мокасини

Макар зимата да не предлага много възможности за носене на мокасини, ние ви препоръчваме да не ги прибирате дълбоко в гардероба. Оставете ги на видно и достъпно място, за да може да ги използвате, когато излизате на специална вечеря или сте поканена на купон с приятели. Токчетата не са най-доброто решение, ако излизането ви ще включва много танци, като мокасините се превръщат в чудесна алтернатива.

Голяма чанта

Както и да ви тръгне денят, изисканата работна чанта, която може да побере в себе си лаптоп, всичките ви зарядни, необходимите тефтери, плюс балсам за устни, дезинфектант за ръце и телефона, е от ключово значение. Бонус точки, ако чантата ви може да се носи и на рамо, като по този начин ръцете ви се освобождават.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари