IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът на Кейт Мидълтън: Как херцогинята почете кралицата и принцеса Даяна

28 март 2022 10 30

По време на пътуването си из Карибите Кейт отново показа завиден моден вкус

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Ако сте почитатели на кралското семейство, със сигурност сте били трогнати от последните тоалети, които Кейт Мидълтън носи по време на обиколката си из Карибите заедно с принц Уилям.

На 23 март херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстваха на официална вечеря, организирана от генерал-губернатора на Ямайка Патрик Алън. Кейт пристигна в рокля от тюл с открити рамене на британската дизайнерка Джени Пакъм. Някои фенове оприличиха изумруденозеления тоалет на нюанса, който покойната майка на Уилям, принцеса Даяна, носи на гала концерт от 1981 година. Зеленото също е ключов цвят върху знамето на Ямайка.

Даяна Кейт

Снимки: Getty Images

Херцогинята съчета визията със смарагдови и диамантени обеци с пискюли, заимствани от кралица Елизабет II, която беше снимана с тях по време на среща с Барак и Мишел Обама през 2011 година. Тогавашното първо семейство на САЩ пристигна в Лондон за специална вечеря през месец май. Кейт носеше и брошката от Кралския семеен орден, която включва портрет на монарха, и звездата на Кралския орден Виктория, който кралицата подари на Мидълтън през 2019 година за осмата годишнина от сватбата ѝ с Уилям.

На 24 март херцогинята на Кеймбридж и съпругът ѝ присъстваха на встъпителния парад по въвеждане в служба на военни от Карибския басейн. Мидълтън избра бяла рокля от Alexander McQueen, която комбинира с перлена гривна, преди това носена от принцеса Даяна. Бижуто е наследено от Уилям след смъртта на майка му през 1997 година.

Даяна Кейт

Снимки: Getty Images

Именно в Ямайка Кейт изнесе първата си и единствена реч по време на турнето из Карибите. Тя отново остана вярна на своята дейност и се фокусира върху темата за ранното детско развитие по целия свят. Херцогинята посети колеж за учители в Кингстън, където заяви, че най-накрая вярва, че всички сме тръгнали в правилната посока на позитивните промени.

Мидълтън изтъкна работата на един от водещите колежи в страната, обучаващи учители в млада възраст. Мястото е едно от първите, които предлагат обучение в ранна детска възраст и подкрепя с всички сили тази инициатива.

„Толкова е прекрасно да чуя вашите идеи и ентусиазъм за преподаване и надеждите, които имате да повлияете на живота на младите хора“, каза херцогинята. Относно училището, което е основано през 1885 година, Кейт сподели, че е много специално място с горда история.

Директорът на колежа д-р Клодет Барет-Марч заяви пред списание People, че целият екип е бил изключително щастлив да сподели своята работа с кралското семейство. Тя призна, че учителите, завършили колежа, не работят само в Ямайка, но и във Великобритания.

Малко след пристигането на Уилям и Кейт, д-р Барет-Марч ги заведе в библиотеката „Джон Ф. Кенеди“ за дискусия около ранните години в развитието на децата в Ямайка и изследователския факултет на колежа.

В изказването си на 23 март, херцогинята отбеляза, че най-ранните преживявания на децата са от решаващо значение за тяхното дългосрочно развитие. „Това е времето, когато се учат как да създават взаимоотношения, как да се свързват с другите, как да управляват чувствата и емоциите си, как да развиват чувство за идентичност, принадлежност и достойнство“, казва тя. Допълва, че това е моментът, в който децата оформят ценностите и разбирането си за света, в който живеят.

„Ето защо съм запалена толкова много по ранното детско развитие. Защото ние правим нещо много повече от отглеждането на здрави деца. Ние възпитаваме възрастните, в които ще се превърнат тези деца. Семействата, които ще изградят и общностите, които ще съставят“. Кейт припомни на настоящите и бъдещи учители, че те са на предна линия на тази жизненоважна работа и играят решаваща роля за оформянето на обществата.

Подобряването на развитието при децата през първите пет години от живота им е един от ключовите обществени проекти на Кейт. Наскоро тя пътува до Дания, където научи повече за начина, по който страната е създала благоприятна култура за ранно детско развитие и по-специално как насърчава психическото благополучие и физическото здраве на бебетата.

Д-р Барет-Марч похвали усилията на херцогинята по целия свят и каза, че Центърът на Кралската фондация за ранно детство ще работи с нейния факултет. „Ще можем да свършим значителна работа, за да подобрим това, което правим тук“, каза директорката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари