IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън – стил и елегантност в Коста Рика

22 март 2022 18 00

Тя и принц Уилям присъстваха на специална вечеря в чест на белийзката култура

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям присъстваха на специална вечеря в руините на маите в Кахал Печ в последната си вечер от посещението си в Белиз.

40-годишната херцогиня на Кеймбридж дебютира с първата си бляскава визия по време на турнето в Карибите. Тя облече яркорозова блестяща рокля с големи ръкави на британската марка The Vampire's Wife, докато 39-годишният Уилям избра син костюм. Кейт замени обичайната си къдрава прическа с елегантен стил на косата, разделяйки я на две по средата. Тя допълни визията си с впечатляващи обеци и бял клъч.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

Събитието, което беше организирано от генерал-губернатора на Белиз и на което присъства и премиерът Джони Брисеньо, е в чест на Платинения юбилей на кралица Елизабет II, която отбелязва рекордните 70 години на британския трон. При пристигането си Уилям и Кейт бяха посрещани с аплодисменти, а вечерята почете и най-доброто от културата на Белиз. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се срещнаха с лидери на общността, видни белизийци и членове на правителството.

Уилям също така изнесе реч, като каза на гостите, че със съпругата му са щастливи да бъдат на това място, бележейки първото им официално посещение на Карибите. „Не бихте могли да изберете по-красива и впечатляваща обстановка от Кахал Печ“, допълни той. Принцът разказа, че по-рано през деня с Кейт са успели да посетят необикновените руини в Каракол, намиращи се дълбоко в джунглата, да се удивят на изобретателността на маите. „Тези обекти са доказателство за дългата и горда история и култура на Белиз. А изкачването по всички тези стъпала е много добро упражнение“, пошегува се накрая Уилям.

Той също така си спомни пътуването на баба си кралица Елизабет до Белиз през 90-те години. „За мен е чест да предам най-топлите ѝ пожелания по случай нейния Платинен юбилей. Тя винаги говори с възхита за посещенията си в Белиз, което, разбира се, включва и запомнящия се момент тук в Кахал Печ през 1994 година“.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

Уилям сподели, че с Кейт вече са се срещнали с културното разнообразие на Белиз – от шоколада на маите до барабаните на Гарифуна. Двамата дори успяха да потанцуват малко с местните, попивайки от техните традиционни стъпки. Принцът похвали и подкрепата на Белиз към народа на Украйна, както и справянето с коронавируса.

„Белиз се присъедини към много други държави в осъждането на инвазията и отстояването на принципите на международното право, мира и сигурността. Днес мислим за онези, които се борят в Украйна, и заставаме зад тях“, каза Уилям.

Относно пандемията от коронавирус, той се радва, че ситуацията в Белиз се подобрява. Процентите на заразени спадат, програмата за ваксинация върви успешно и хотелите отново се пълнят с туристи.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

Накрая принцът изрази надежда да се завърне в държавата, но този път с него и Кейт да бъдат и трите им деца – принц Джордж, принц Луи и принцеса Шарлот. „Искаме да им покажем прекрасната ви страна. Те малко ни завиждат, че не са тук“.

По-рано през деня Уилям и Кейт се превърнаха в туристи, разхождайки се из древните руини на маите в Каракол, където научиха повече за историята на народа и мястото, на което се намират. Двамата бяха разведени от археолога Алън Мур, който ги заведе до 42-метровия „небесен дворец“. Оттам те се насладиха на красива гледка над върховете на дърветата.

Херцогинята на Кеймбридж заложи на обикновена бяла тениска и панталони в маслинов цвят, допълнени от маратонки и слънчеви очила. Принц Уилям също беше по-ежедневно облечен, избирайки зелена риза и тъмнозелени панталони.

Мястото, посетено от двойката, е построено от маите преди 3000 години и е било център на общност от около 20 000 души. „Това, което виждате тук, е сякаш вътрешността на Бъкингамския дворец“, казва Алън Мур.

След археологическия урок, 39-годишният Уилям предприе това, което дворецът нарича „пътешествие по пътеката на спомените“, когато той и 40-годишната му съпруга прекараха време в Отдел за подкрепа на обучението на британската армия. Базата се намира в джунглата и служи за обучение на британците в тропическа среда.

принц Уилям

Снимка: Getty Images

През 2000 година, след завършването на колежа Итън и преди постъпването му в университета „Сейнт Андрю“, Уилям прекарва известно време в поделението под ръководството на уелската гвардия.

На 22 март херцозите на Кеймбридж заминават за Ямайка, след което ще се отправят и към Бахамите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари