IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завръщането на една кралица: Хелена Кристенсен отново пред камера

20 април 2022 10 50

Моделката с колекция, вдъхновена от 90-те години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тя е един от първите супермодели в целия свят. Издига се до върха на славата през 90-те години заедно с Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър, Кейт Мос, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън. Сега Хелена Кристенсен се завръща към корените си, участвайки в специална фотосесия, вдъхновена от любимото ѝ десетилетие.

51-годишният бивш модел на Victoria's Secret застана пред камерата, за да промотира красиви тоалети Karen Millen. Колекцията, подобаващо, носи името „ИКОНИ“ и е вдъхновена от стиловете през 90-те години на миналия век. Кристенсен се чувства в свои води, носейки прозрачни бодита, къси рокли и цветни блейзъри. Моделката също така показа завидната си фигура в черен клин и черен сутиен, допълнени от кожено яке.

„Много съм развълнувана да бъда част от колекцията „ИКОНИ“ на Karen Millen, вдъхновена от моята любима ера, 90-те. Моделите са красиви, безвременни и включват секси рокли и големи блейзъри“, написа Кристенсен в социалните мрежи. Колекцията вече е пусната, като цената на дрехите варира от 100 до 1204 долара.

Модната марка също се похвали с колаборацията с Кристенсен, споделяйки снимки от фотосесията в социалните мрежи. Според описанието, моделката олицетворява „дръзките тоалети, красота, увереност и влияние на десетилетието“. Допълва се, че Хелена е оставила недосегаемо наследство, синоним на модата от 90-те, което непрекъснато се появява отново и остава актуално днес.

В отделна публикация от марката съобщиха, че дрехите от колекцията са част от наследството на Karen Millen, включващи изчистен дизайн, добре изработени шивашки и висококачествени материи, допълнени от остри корсети, смели нюанси и украса с шипове.

Британската модна компания не е единствената, която наскоро пуска колекция „Икони“ в чест на супермоделите от 90-те и началото на 2000-те години. По-рано този месец Ким Кардашян оповести новата си кампания на SKIMS с участието на моделите Хайди Клум, Тайра Банкс, Алесандра Амброзио и Кандис Суейнпъоъ.

„Всяка жена е икона. Виждам икони, отразени в жените около мен – дъщерите ми, майка ми и сестрите ми. Жените, с които работя всеки ден, са емблематични, както и жените, с които работих за тази кампания – Тайра, Хайди, Алесандра и Кандис“, каза Ким пред списание People.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари