IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джулия Робъртс - диамантът в короната на Кан

23 май 2022 16 30

Актрисата отново доказа, че не робува на стереотипи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Малко са червените килими, които са толкова строго официални, колкото този на филмовия фестивал в Кан. И докато мъжете са помолени да се придържат към относително безболезнения смокинг и равните обувки, жените все още се очаква да носят рокля и неудобните токчета. 

Когато си Джулия Робъртс обаче, подобни норми са създадени, за да бъдат нарушавани. През 2016 година актрисата минава по червения килим, носейки рокля на Armani Prive, която стигаше до пода и закриваше краката й. Преди да се качи по стълбите в Кан, тя вдига полата си, за да разкрие, че всъщност не носи обувки и ще влезе във Фестивалния дворец боса. И, за да отбележи първото си завръщане във Франция от 2016 година насам, Робъртс избра отново да внесе свой собствен, отличителен обрат, забравяйки за нормите. 

Присъствайки на премиерата на филма Armageddon Time с участието на Ан Хатауей и Антъни Хопкинс, Джулия и нейната стилистка Елизабет Стюарт избраха прекрасен гащеризон на Louis Vuitton, който се вписваше в официалните елементи на смокигна. Сакото на закачливия андрогинен дизайн дори включваше по-дълга задна част, характерна за мъжките костюми от 50-те години на XIX век. За да завърши визията си, Робъртс добави чифт токчета и ослепително колие от Chopard със 100-каратов жълт диамант. 

Джулия Робъртс

Снимка: Getty Images

По-късно вечерта, за да връчи наградите на Chopard на изявените актьорски таланти Шийла Атим и Джжак Лоудън на гала вечеря, изпълнена със звезди, Робъртс избра друга класическа комбинация - рокля със сако. Сакото от Dior включваше бляскава брошка във формата на роза, пъхната в елегантния сатенен ревер. 

Всъщност Джулия Робъртс никога не се е страхувала да наруши правилата за стил. На сватбата си с кънтри певеца Лайл Ловет през 1993 година, тя е боса. На премиерата на класиката "Нотинг Хил" през 1999 година, актрисата предизвика фурор, позирайки в рокля с пайети и без ръкави на Vivienne Tam, показвайки необръснатите си подмишници. Костюмът й на Armani от наградите "Златен глобус" през 1990 година пък се смята за мастър клас по овързайз обличане. 

Джулия Робъртс

Снимка: Getty Images

Освен това, ако някой от модните критици се беше опитал да критикува Робъртс, защото не се подчинява на стандартите за мода, тя би могла съвсем спокойно да му повтори една от най-великите си реплки от "Хубава жена" - "Голяма грешка. Голяма! Огромна!". 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

93860198 ( преди 1 година )