IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – с какво изглеждате по-стари?

15 юни 2022 08 30

Ето нещата, които да избягвате

IStockphoto

IStockphoto

Ако се интересувате от мода, със сигурност търсите най-новите тенденции. Или пък си имате любими, които продължавате да следвате. Само че те не са за всеки. И понякога вместо ефект, с тях може да сътворите дефект. Например – да изглеждате по-възрастни.

Не само с дрехите, но и с някои обувки, аксесоари, дори грим и прическа, можете да се състарите с години. Ето защо вземете под внимание някои основни неща за вашата лятна визия.

Тъй като индустрията се развива и трудно може да ви дадем точно определение за лятна мода, ето кои неща да избягвате, за да не изглеждате по-възрастни:

Обемна прическа

Да, тупираните коси бяха модерни през 70-те и 80-те години. Тогава всяка жена си имаше комплект от ситни гребенчета и голямо количество лак. С тях постигаше идеалния обем. Но днес по-естествените коси са за предпочитане.

Дори и да имате по-тънка коса, не прекалявайте с обема. Той ще ви сложи директно няколко години отгоре. Затова един съвет от нас – нека косата ви е копринено мека. А ако търсите разнообразие, начупете я леко чрез сплитане или велкро ролки.

Дрехи в еднакви цветове

Да, това лято са актуални пъстрите комплекти от панталон и сако. Но ако обличате нещо друго, не си губете времето да съчетавате всичко до последния детайл. Вече не е модерно да носите панталон и блузка в един тон. За предпочитане е дори едното парче да е с актуален принт.

Колкото по-цветно и нестандартно се облечете за лято 2022, толкова по-добре. В момента геометричните фигури, цветята и ярките нюанси, са истински хит. Те заменят монохромните визии, които не стават за всеки ден и ви правят по-стари и скучни. За да избегнете това, експериментирайте с различни комбинации.

Дълги ръкави

С новите колекции за пролет/лято 2022 дойдоха и по-разчупените силуети. Има много марки, предлагащи драперии, висящи шалове и ефирни материи. Дори и да имате по-дебели ръце, не се ограничавайте само до дрехи с дълги ръкави. Все пак лятото скоро ще е при нас.

Въобще роклите, блузките и гащеризоните с дълги ръкави през този сезон не правят добро впечатление. Оставете кожата си да диша, с което ще изглеждате и по-добре. Също така, избягвайте ръкавите три четвърти, за да не изглеждате по-възрастни.

Чорапи със сандали или по-къси панталони

За този сезон има много хубави модели, чиято дължина е малко над кокалчетата. Те могат да се съчетаят с половинки, маратонки, кецове или сандали. Но груба грешка е да си сложите високи чорапки – било то бели или тънки.

Ако искате да направите добро впечатление, купете си така наречените терлички или по-къс вариант летни чорапи, които да пасват на вашия панталон. Дори е за предпочитане да не покривате кокалчетата.

Минипола

Нека бъдем честни – този модел не пасва за всяка фигура. Няма лошо да си купите такава, но ако сте по-едрички, рискувате. С нея ще изглеждате по-възрастни и ще предизвикате безброй коментари.

Ако си мечтаете за перфектната дънкова пола, която сякаш не остарява, заложете на дължина до коленете. Няколко сантиметра нагоре биха имали по-различен ефект, особено ако нямате перфектната фигура.

Ето и още идеи за вашия гардероб, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари