IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчеви очила – принц Чарлз и Камила с актуални модели

14 юни 2022 12 30

Двамата носят такива на събитие сравнително рядко

БГНЕС

БГНЕС

Слънчеви очила – любимият аксесоар на много известни личности. Когато са без грим или се опитват да прикрият торбичките под очите, те винаги са с него. Но могат ли кралските особи да го ползват по време на официални събития? Може би много хора биха се притеснили, ако Елизабет Втора се появи с очила с черни стъкла. Но ако Чарлз и Камила са с такива, едва ли е проблем!

Известната двойка присъства на Royal Cornwall Show в Уейдбридж. Именно там те са със слънчеви очила – един сравнително рядък аксесоар за представителите на британския кралски двор.

Докато синът на кралицата е със светлокафяви рамки, херцогинята на Корнуол е избрала такава с принт на черупката на костенурка. И за разлика от тези на нейния съпруг, нейните стъкла са по-кръгли.

„Херцогът на Корнуол прави първото си посещение през 1970 г. и след това присъства редовно в продължение на 50 години“. Това съобщават от пресцентъра на Кларънс хаус, говорейки за събитието, което бива възобновено след 2-годишна пауза.

В галерията, споделена в официалния профил на двойката в Instagram, принц Чарлз и Камила са със слънчеви очила само на едно място – докато са в публиката. На останалите, направени по време на разходката им сред хората, те са без въпросния аксесоар.

Най-вероятно във въпросния ден е имало силно слънце или двамата имат препоръки от лекарите да си пазят очите. Все пак, те изкараха коронавирус преди няколко месеца и не е изключено да имат проблеми със зрението.

Иначе, връщайки се назад във времето, ще видим, че по време на посещението си в Канада, двойката също бе със слънчеви очила.

Елизабет Втора без слънчеви очила, иска да гледа народа в очите

Както вече споменахме, рядко ще зърнете британска кралска особа със слънчеви очила. Кралицата например носи диоптрични, но за такива с черни стъкла не може и да става дума.

„Трябва да ме видят, за да ми повярват“, казва Нейно Кралско Величество пред USA Today. И така отговаря на въпроса защо не носи слънчеви очила.

Все пак, през 2018 г. Елизабет Втора прави изключение от правилото – заради операция на очите. Тогава тя бе на лечение от катаракта и за известно време пазеше зрението си чрез специални очила.

Иначе, по етикет, всеки, който се среща с кралицата, трябва да свали своите слънчеви очила, преди да се ръкува с нея. Тя, както и много други от нейното обкръжение, държат на контакта с очите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари