IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последно сбогом с кралица Елизабет – кралските дами със специални бижута

19 септември 2022 18 00

Кейт, Меган и Камила с почит към покойния монарх

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 19 септември Великобритания притихна, за да отдаде почит на най-дълго управлявалия я монарх досега. Кралица Елизабет II почина на 8 септември след забележително 70-годишно управление.

Тъй като опечалените – както кралски, така и политически особи – присъстваха на държавното погребение в Уестминстърското абатство този понеделник, те трябваше да се придържат към много специфичен дрескод – изцяло черни рокли или палта до коляното, черни шапки и воали по избор за жените и официални сутрешни палта за мъжете. Изключение се прави за господата и дамите, които са във военна униформа.

Снимка

Снимка: БГНЕС

Но въпреки че дрескодът е строг, той позволява известна степен на персонализиране и много от гостите на погребението избраха да почетат покойния монарх чрез детайли в своите черни тоалети.

Например Кейт Мидълтън, която наскоро получи титлата принцеса на Уелс, носеше четириредна японска перлена огърлица с диамантена закопчалка и обеци, принадлежащи на покойната ѝ свекърва. Тя за първи път носи колието през 2017 година, когато Нейно Величество ѝ го дава назаем за отпразнуването на 70-ата годишнина от сватбата между Елизабет и принц Филип. Огърлицата преди това е носена и от принцеса Даяна.

Освен това, бахрейнските перлени обеци са били част от кралската колекция на кралицата.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл беше облечена в стилна черна рокля в стил пелерина и шапка с широка периферия, завършвайки визията с почит към покойния монарх. Съпругата на принц Хари избра да носи чифт перлени обеци, подарени ѝ от кралицата през 2018 година. Те бяха носени и по време на процесията около ковчега на Елизабет миналата седмица.

Перлените обеци имат специално значение, тъй като Маркъл е с тях на първата си публична самостоятелна среща с кралицата. Те също така са символ на традиционните бижута, носени от кралското семейство на погребения.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Камила, кралицата консорт, избра да украси своя черен ансамбъл с удивителната брошка Hesse Diamond Jubilee на кралица Виктория. Тя е във формата на сърце и включва две висулки от сапфир, както и числото 60, изписано по особен начин.

Брошката е подарък за кралица Виктория от нейните внуци, които са били потомци на принцеса Алис, велика херцогиня на Хесен. През 1897 г. изящното произведение е изложено в Имперския институт в Лондон, заедно с другите подаръци на кралица Виктория за диамантения юбилей, и е оценено на £20 000. Юбилейната брошка не беше видяна отново, докато Камила, херцогинята на Корнуол, се присъедини към кралското семейство през 2005 г. Тя я закачаше на реверите на палтата си при държавни посещения във Филаделфия през 2007 г., Япония през 2008 г. и Канада през 2009 г.

Камила Паркър

Снимка: Getty Images

Но най-подходящият момент, като се има предвид неговата символика, беше по време на честванията на диамантения юбилей на кралица Елизабет II, когато Чарлз и Камила обиколиха Скандинавия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари