IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си изберем спортни обувки

13 март 2023 14 00

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Подходящите спортни обувки са изключително важни в живота на всеки активен човек, целящ да подобри своите постижения и да се предпази от инциденти. Поради това, без значение какъв спорт практикувате, бъдете сигурни, че сте избрали спортни обувки и мъжки кецове от Fashion Days, подходящи за всяка дисциплина – лека атлетика, баскетбол, хандбал, футбол, тенис, фитнес и т. н. Ето някои съвети, които ще ви помогнат да подберете правилно спортните си обувки!

Обувки за бягане

Преди всичко, добрата обувка за бягане трябва да съдържа голяма омекотяваща площ, която абсорбира ударите по един по-добър начин. Второ, подметката трябва да е много гъвкава, а зоната на петата да осигурява стабилност и контрол чрез тази вложка от твърд материал. В същото време трябва да е добре подплатена и завършена, за да не прави рани по кожата. Обувката трябва също да е лека и да има здрава подметка за всякакви повърхности. Тези показатели ще предотвратят появата на тендинит, болки в ставите или петата, изкълчване на глезена и други възможни наранявания по време на бягане. В колекцията маратонки Nike от Fashion Days ще намерите много и разнообразни модели.

Фитнес обувки

Ако тренирате активно във фитнес залата, нуждаете се от леки обувки, които няма да изморят краката ви, а също така ще имат вложка за абсорбиране на удари в подметката. Желателно е упражненията да се извършват върху мека повърхност, която не натоварва ставите.

Тенис обувки

Когато играем тенис, краката ни се натоварват главно от бързите движения от една страна на друга, както и от внезапното преместване на тежестта от единия крак на другия. Поради това ви трябват обувки, които поддържат добре крака и осигуряват стабилност както отвътре, така и отвън. Гъвкавата подметка ви помага да се движите по-бързо на корта.

Обувки за баскетбол

Баскетболистите се нуждаят от обувки с тънка и твърда подметка, която осигурява повече стабилност на паркета. Също така, обувката трябва да е висока, за да поддържа глезена и да намали рисковете от нараняване.

Обувки за ходене

Ако не сте чак толкова активен човек и предпочитате дългите разходки пред интензивните тренировки, пак ще са ви нужни по-специални обувки. Потърсете леки модели с ударопоглъщаща вложка, която ще предотврати болките в петата. Също така, горната част на обувката трябва да е мека и удобна, за да не се стигне до наранявания на кожата или болки в пръстите на краката.

Обикновено се нуждаете от специални обувки за редовния спорт, който практикувате. Също така, ако имате определени проблеми с краката или глезените си, трябва да потърсите модели, които намаляват дискомфорта, възникнал по време на физическа активност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари