IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронацията на Чарлз – кралица Летисия по стъпките на модните тенденции

9 май 2023 12 30

Испанката се появи със съпруга си, като облече и рокля на известна дизайнерка

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

6 май беше исторически ден във Великобритания, когато Чарлз официално беше обявен за крал, а Камила се превърна в неговата кралица. Събитието беше първо по рода си от 70 години насам и събра на едно място множество известни личности от различни държави. Сред тях бяха и владетелите на Испания – крал Фелипе VI и съпругата му кралица Летисия.

Известна като една от най-стилните кралски особи в света, кралицата на Испания и този път се превърна в една от централните теми на коронацията, когато става въпрос за мода. Тя успя да почете едновременно британските и испанските дизайнери, обличайки два различни тоалета за събитието преди коронацията и за самата церемония.

Вечерта преди историческото събитие кралица Летисия и други представители на чужди страни бяха поканени на специална вечеря, която изискваше официално и стилно облекло. Испанката показа, че може да спазва и двете правила, като избра дизайн на Виктория Бекъм, който е носен от дами като Бела Хадид и Кендъл Дженър. Избирайки бившата спайска, Летисия почете британския моден вкус, показвайки уважение към страната и новия крал.

Зеленият дизайн се отличава с дължина до земята и къси ръкави, като Летисия допълни визията с диамантена брошка във формата на панделка, гривна и тъмносини обувки. Тя носеше косата си спусната в гладък, прав стил. Зелената миди рокля е от колекцията пролет/лято 2023 на едноименната марка на Виктория Бекъм.

Дизайнът на бившата спайска беше за първи път показан в Париж по време на дефиле от Седмицата на модата. Тогава Бела Хадид се появи с роклята, комбинирайки я с черни латексови ботуши и дълги черни латексови ръкавици. Малко по-рано през годината пък тоалетът бе носен и от Кендъл Дженър, която леко промени визията и вместо черни ботуши, обу токчета.

Изборът на британска марка е прекрасен начин за отдаване на почит към важното събитие на 6 май. Кралица Летисия е известна с това, че често носи тоалети на местни дизайнери за кралските си посещения. Очакваше се Виктория Бекъм също да бъде сред гостите на коронацията, но тя и съпругът ѝ Дейвид така и не присъстваха.

Въпреки че не видя на живо коронясването на крал Чарлз, г-жа Бекъм не пропусна да се похвали, че неин дизайн е бил на събитието. Тя публикува снимка на кралица Летисия в профила си в Instagram, пишейки че кралската особа изглежда великолепно. Веднага след публикацията на Виктория и появата на испанката, роклята, която струва 850 паунда, беше разпродадена.

Модните изяви на Летисия обаче не спряха дотук. На самата коронация кралицата на Испания тръгна по стъпките на популярна тенденция, която множество експерти все още не могат да приемат, но според нас е чудесна за пролетта и лятото.

Известно като Barbiecore, движението се основава на розовия цвят и засилената популярност на куклата Барби, която съвсем скоро ще получи свой филм с Райън Гослинг и Марго Роби. Благодарение на лентата, всичко в гамата на розовото се харесва и търси, създавайки нова тенденция за предстоящите топли дни.

Кралски тенденции: Летисия и вечната класика в червено

Кралска мода: Кралица Летисия с урок по монохроматичен стил

Дамата в червено: Кралица Летисия изглежда великолепно в кожен панталон

На 6 май кралица Летисия се появи в Уестминстърското абатство с изцяло розов тоалет на Carolina Herrera. Комплектът от две части включваше права миди пола и блуза с дълъг ръкав и намачкан подгъв. Визията беше комбинирана с розови токчета и розов клъч от Scala Insignia. Макар да се очакваше, че всички кралски особи ще носят тиари, Летисия избра да завърши тоалета си с голяма сламена шапка с розови детайли.

кралица Летисия

Снимка: Getty Images

Кралицата на Испания е една от любимките на британското кралско семейство и често присъства на техни официални събития. Тя беше сред гостите на сватбата на Уилям и Кейт през 2011 година, както и на погребението на кралица Елизабет миналия септември. Според BBC, Летисия наричала покойната кралица „лельо“ и имала специална връзка с нея.

За още новини от коронацията на Чарлз последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

бай ( преди 1 година )