IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчива мода – 5 артикула, неподвластни на времето

17 септември 2023 16 30

В какво трябва да инвестирате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако има нещо, което винаги е актуално в света на модата, това е инвестирането в качество пред количество. Тъй като капсулните гардероби стават все по-популярни, същото става и с инвестирането във вечни неща за сметка на бързо изпаряващи се тенденции. Това не само е по-добър вариант за природата, но ви спестява пари в дългосрочен план и улеснява усвояването на личния ви стил.

Ако възнамерявате да похарчите трудно спечелените си пари за артикули, те трябва да издържат на времето. Пет евтини, но не чак толкова устойчиви ризи не са добър заместител на една перфектна риза, която може да се носи години наред. Така не само помагате на себе си, но мислите и за природата, тъй като модата е един от най-големите замърсители и на година се изхвърлят милиони дрехи, които трудно се разграждат.

С вечните дрехи може да създадете множество визии, които ще са толкова разнообразни, колкото вие искате. Мисленето, че една дреха е подходяща само за един тоалет, отдавна се изпари, така че бялата ви риза може да пасне чудесно както на дънки, така и на панталони и поли.

5 артикула, в които си струва да инвестирате

1. Тренчкот

Артикул, за който никога няма да съжалявате, че го имате в гардероба си? Добрият, класически тренчкот.

Модните експерти предлагат да закупите дрехата в бежов цвят, каки или сиво, а дължината да достига точно над или малко под коляното, за да сте сигурни, че е приложим както за ежедневни, така и за по-официални поводи. Тренчкотът може да бъде връхна дреха, която да е център на тоалета, а не просто обикновено яке, което да сте сложили в последния момент.

тренчкот istock

Снимка: iStock

Запомнете, че първото и последното впечатление са също толкова важни, колкото и това, което носите на дадено събитие. Помислете за Одри Хепбърн, неиния тренч и черни слънчеви очила – това е образ, който завинаги е вкоренен в нашата колективна памет. Макар външният вид да е лесен, той прави огромно впечатление и въздействие.

Когато пазарувате тренчкот, не трябва да се съобразявате с модните тенденции. Ако не харесвате модели, които се завързват с колан, има такива, които се закопчават с копчета. Може да изберете тренчкот без колан или пък да го завържете много хлабаво.

2. Черна чанта

дамска чанта,

Снимка: iStock

Всеки има нужда от класическа чанта и ви препоръчваме да купите такава, която е с най-високо качество, което можете да си позволите, и да се придържате към черния оттенък. Цветът не се замърсява лесно и е с минималистичен дизайн, така че върви с почти всичко. Щампата или ярките цветове могат да ви ограничат откъм избора на облекло. Също така мръсотията много по-лесно си личи, което още повече може да повлияе на настроението ви.

3. Дънки

Що се отнася до денима, затворете очите си за модните тенденции и вместо това се съсредоточете върху това, което ще издържи на времето и пасва на личния ви стил.

бяла риза,

Снимка: iStock

Не е задължително да избирате дънките, които са на мода в момента, а по-скоро тези, които пасват идеално на вашето тяло. Денимът е умна инвестиция поради своята издръжливост и в наши дни може да се носи в официална или ежедневна среда в зависимост от цвета и модела. Дънките с по-високо качество определено се носят по-дълго време и не се разтягат. Това е добра инвестиция, ако сте любител на денима и той присъства във всеки един ваш ден.

4. Черна рокля

Има причина малката черна рокля да остане такава класика през десетилетията и да бъде неизменна част от гардероба на всяка дама.

черна рокля

Снимка: Pixabay

Изберете модел с устойчива визия и без допълнителни щампи или детайли. Ще се изненадате колко красива може да бъде обикновената и изчистена черна рокля. Ако изберете правилната за вас, може да я носите не само по официални поводи, но дори и на срещи с приятелки. Придържайте се към леки материи, за да може да носите роклята през цялата година. За по-хладното време, може да добавите блейзър или тренчкот, за да запазите топлината на тялото.

Модно пролетно почистване – 5 съвета за смяна на гардероба

Пролетна мода – какъв тренчкот да изберете

Нови обувки – 7 модела, които винаги ще са на мода

5. Слънчеви очила

слънчеви очила,

Снимка: iStock

Всеки има нужда от чифт слънчеви очила, но особено от такива, които подхождат на формата на лицето ви. Това важи както за формата на рамките, така и за цвета им. За кожа със студени тонове, изберете сребристи или черни рамки. За кожа с топъл тон е подходящ цвят като черупката на костенурка или злато.

За още тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари