IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл избра златна рокля за поредната си награда

17 май 2023 14 30

Бившата актриса стъпи на червения килим с принц Хари и майка си Дория

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл определено се наслаждава на живота си в Америка и той ѝ отвръща със същото.

Във вторник, 16 май, херцогинята на Съсекс се появи в Ню Йорк заедно със съпруга си принц Хари и майка си Дория Рагланд. Тримата присъстваха на галавечерта Women of Vision Awards: Celebrating Generations of Progress & Power. 41-годишната Меган беше почетена с награда за своята работа в подкрепа на жените и момичетата по целия свят и борбата за равни права.

За специалната вечер Маркъл заложи на една от най-дръзките си визии досега. Тя се появи на червения килим, носейки златна рокля без презрамки от Johanna Ortiz, която включваше малък изрязан отвор във формата на диамант и централна цепка. Тя координира аксесоарите си с цветовата палитра, залагайки на златни токчета с каишки от Tom Ford, малък златен клъч, златни обеци J. Crew и няколко златни и диамантени гривни.

Фондацията, организираща наградите, обяви още през април, че Меган ще бъде сред почетните гости тази година. Според официалното съобщение, изпратено до медиите, херцогинята има положително влияние върху промяната в света и осигуряването на повече възможности за момичетата и жените в страните от третия свят. Наградата на Меган ѝ бе връчена от феминистката и активистка Глория Стейнем, която е и нейна близка приятелка.

По време на речта си бившата актриса благодари на Стейнем за вдъхновението, за менторството, съветите, прекрасното чувство за хумор и невероятното приятелство. Тя също така спомена и за влиянието, което списанието Ms., организиращо събитието, е оставило върху нея, докато е растяла.

„Имаше една представителност, която не виждах често както в цветовете на кожата, така и във възрастта. Също така имената бяха различни. Имаше жени от Конгреса, астронавти и темите бяха различни – от майчинство до домашното насилие, прага на бедността, разкриването на корените, откъде идваме и въпросите за справедливост“, каза още Маркъл.

Актрисата допълва, че по онова време е била твърде малка, за да разбере смисъла на всичко това, но въпреки това е осъзнавала, че такъв тип списание е било изключително важно за развитието на света и правата на жените. Изданието е стигало до нея благодарение на майка ѝ Дория, която е имала абонамент и е получавала всеки един брой.

Съществуването на списанието Ms. е било основен фактор в оформянето на Меган като човек и личност. „Когато разсъждавам върху времето в живота си, когато бях млада, отпечатъците, които бяха гравирани в съзнанието ми, сега мога да свържа точките по много по-добър начин, за да разбера как станах феминистка и се превърнах в пораснала активистка“, казва тя.

Меган и Глория Стейнем обединиха усилията си през 2020 година, за да проведат разговор в задния двор на дома на Маркъл и принц Хари в Калифорния относно важността на гласуването. По-късно същата година бившата актриса посети малката къща, където Стейнем беше отседнала, и двете се обаждаха на гласоподаватели от трапезарията на активистката.

Стилна и свежа: Меган Маркъл с публична изява след новината, че няма да лети до Лондон

Меган Маркъл с първа награда за подкаста си

Още преди познанството си с принц Хари, Меган Маркъл показва решителен характер

Миналата година дамите бяха забелязани на обяд в Ню Йорк, след което Меган се присъедини към принц Хари, който беше поканен да изнесе реч пред ООН в чест на Нелсън Мандела.

По време на събитието Women's Media Awards през 2022 година, Стейнем заяви пред списание People, че Маркъл е „чудесен човек“. По думите ѝ, нейната личност се представя в медиите по много по-различен начин от действителността. „Тя е умна и забавна, и е отдадена на социалните каузи“, допълва активистката.

За още новини за мода, красота и лайфстайл – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари