IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карирани рокли внасят свежест за пролетно-летните визии

28 май 2023 13 30

Ето кои модели са актуални

IStockphoto

IStockphoto

Карирани рокли са едно от нещата, с които може да обновите вашия пролетно-летен гардероб. Предвид дъждовете и по-ниските температури навън, още имате време да се сдобиете с един актуален модел. Той може да бъде за уикенда, офиса или пък срещата с приятелки вечер. 

След бума на така наречените гингам рокли през последните години, за този и следващия сеозн може да се ориентирате към кариран модел с издути ръкави, набрано деколте и леко набрана долна част. 

Най-актуално при карираните рокли са пастелните нюанси, ала може да изберете и класика от нели и черни квадрати, например. 

След като Bottega Veneta възроди фланелената риза, на преден план в нейната нова колекция излиза именно карето. Така постепенно из магазините се появиха рокли с шарени квадрати, комбинирани с масивни сандали, които ще са актуални за лятото. 

Карирани миди рокли, въхновени от стила през 2000-те, са друг модел, който може да изпробвате скоро. Независимо дали търсите къс или по-дълъг вариант, по-ситните или по-едрите квадрати ще се комбинират идеално с обикновено черно сако, тънка жилетка или дънково яке. 

Карирани рокли - кои модели са на мода? 

1. Мамината рокля

Този модел рокля е тип риза. И прилича много на роклите на нашите майки, които носеха в края на 80-те. Само че тогава повечето бяха едноцветни и без ръкав. 

Горната част на роклята е риза със симпатични кафяви копчета, а надолу силуетът е леко разкроен, с нежни набори около талията. 

2. Винтидж каре 

Тук квадратчетата са по-малки, а моделът прилича на прерйния стил. 

Ръкавите са буфан, а около нюста има драперии. Долната част е като фуста, която също завършва с пласт драперии. 

3. Миди карирана рокля 

Ушита от памучна карирана материя, тази рокля е изключително удобна както за пролетта, така и за лятото. Прилича доста на мамината, само че този модел е с по-разкроен силует. 

Има модели с тричетвърт набран в края ръкав. Или пък с паднали ръкави, с два набрани пласта, като вторият е по-широк. 

Висша мода в двореца: Звездни рокли от Met Gala на изложба в замъка Кенсингтън

Рокли тип риза – 4 модела, които да изпробвате

Модни съвети – 7 рокли за пролетта

4. Тип прегърни ме

Тук имаме класическо каре от черно и бяло, само че преобладава повече първият цвят. Моделът е мини, с две препасващи се части, които се връзват на панделка на талията. 

Деколтето е V-oбразно. 

За още тенденции и новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари