IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – перфектните тоалети за офиса

7 юни 2023 12 30

Какво да носите, когато жегата най-накрая пристигне

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пътуването до работа е постижение само по себе си, така че, когато трябва да добавите горещото лятно време и оформянето на офис облекло, подвигът става малко по-натоварващ. Отговорът на тази задача обаче се оказва съвсем лесен и това е избирането на перфектната рокля, която е подходяща не само за работна среда, но и за пътуването от и до вкъщи.

Кажете сбогом на дните, когато сутрин се взирате в гардероба си с включен вентилатор на пълна мощност, опитвайки се да намерите чифт панталони, които няма да ви запотяват, и кажете здравей на лятната работна рокля.

Носенето на рокля в офиса е лесен отговор на всяка спешна лятна модна задача. Омръзна ли ви да носите една и съща комбинация от тениска и панталон? Носете рокля. Изпотявате ли се през плетивото на една кука, докато стигнете до офиса? Роклята е вашето спасение. Времето ви притиска, а все още не знаете какво да облечете? Облечете рокля.

Работните рокли са най-практичната дреха за офиса през лятото заради своята гъвкавост. Съчетайте ги с ленен блейзър и равни обувки или с дънково яке и маратонки и тоалетът ви е достатъчно подходящ както за работа, така и за среща с приятели след това. Така че, когато температурите се покачат, добавете летни рокли в офис гардероба си.

Какви рокли да носите?

Рокля без ръкави

Ако работата ви го позволява, рокля без ръкави е най-добрият вариант за носене през онези горещи летни дни, когато температурите са високи още от сутринта. Ако климатикът в офиса е твърде силен, роклята без ръкави ви позволява да си наметнете сако или блейзър, без да се притеснявате, че ще ви стане твърде топло.

Прерийна рокля

Ако изиграете картите си правилно, можете да използвате всяка една от прерийните си рокли в офиса. Носете я с чифт пантофки или мокасини и я допълнете с ефектни обеци или лента за глава.

Рокля тип риза

рокля тип

Снимка: iStock

Роклята тип риза или тениска е издържала изпитанието на времето и изглежда, че става все по-популярна с годините. Поддържайте външния си вид стилно небрежен, съчетавайки роклята със сандали и малка чанта. Комфортът тук е от водещо значение, така че се фокусирайте върху него.

Ленена рокля

ленена рокля,

Снимка: iStock

Ако има плат, който е най-подходящ за летните горещини, това е ленът. Лек, прохладен и удобен, той е изключително популярен във времето, когато температурите надвишават 40 градуса. Ленените рокли са лесни за носене и са изключително гъвкави, когато става въпрос за стил. Наличието им в гардероба ви може да гарантира, че имате готов тоалет както за предстоящите ваканции, така и за дните в офиса.

Рокля с копчета

Един от най-стилните тоалети за офиса през лятото определено е роклята с копчета. Може да изберете къса или миди версия и да си поиграете с текстурата, която изберете. Сигурни сме, че никога няма да съжалявате, ако добавите рокля с копчета към вашия офис гардероб за топлото време.

Рокля с яка

Роклите с яка предлагат допълнително усещане за изтънченост към вашата работна форма и гарантирано ще ви накарат да се почувствате сякаш може да завладеете света. Може да съчетаете модела със сандали на ток или еспадрили, за да имате страхотна професионална визия.

Миди рокля

Ако искате да внесете романтика във външния си вид за работа през лятото, облечете миди рокля. Веднага ще се почувствате като център на вниманието, когато влезете в сградата, носейки тоалет, който се вее около вас. Ако не сте сигурни дали миди роклята е с подходяща дължина за работа, съвсем спокойно може да я замените с макси.

Летни рокли за офиса

Без ръкави

Роклите без ръкави и с високо деколте са навсякъде през лятото заради своята гъвкавост и елегантност. Те също така олицетворяват тенденцията „тих лукс“, която завладя социалните мрежи през последните месеци. Ако искате да направите визията си още по-небрежна, изберете мокасини и облечете блейзър, ако сутринта все още е хладно.

Къса рокля

Стига да не са твърде къси, вашите къси рокли могат много лесно да станат подходящи и за офиса. Може да ги облечете с блейзър и равни обувки или пък, ако средата предоставя възможност за по-небрежен стил, да заложите на маратонки и жилетка. За дните, когато навън е много горещо и нищо друго не ви харесва, късите рокли са най-добрият ви избор.

С яка и копчета

Ако дрескодът в офиса е бизнес ежедневен, роклите с яка и копчета са най-добрият ви вариант. Те придават изтънчена, готова за работа атмосфера, заблуждавайки всеки, че сте прекарали часове пред огледалото сутрин. Това са видовете рокли, които си струва да добавите към арсенала си с работно облекло за дните с високи температури, важни презентации и дори бъдещи интервюта. Ако търсите модел, който е наистина безупречен, черната рокля с копчета никога няма да ви изневери.

Миди рокля

Ако търсите работна рокля с допълнителен комфорт и покритие, изберете миди вариант. Ще си осигурите прохлада, тъй като сте се отказали от панталоните, но няма да се притеснявате дали дължината е подходяща за офиса, или неочакваните пориви на вятъра могат да ви поставят в неудобна позиция. Най-добрата част от избора на миди рокля е, че много от моделите могат да се носят и през по-хладните месеци, като добавите само яке и ботуши. Те са целогодишно офис облекло, което е подаръкът, от който всеки се нуждае.

Еспадрили – класика, без която не можем всяко лято

Моден свят – 5 тенденции за лятото

Лято 2023 – дрехите на една кука пак са на мода

Наръчник за дрескода в офиса

Не сте сигурни какво включва дрескодът в офиса ви? Представяме ви кратко ръководство за това какво е подходящо за всеки от основните стилове.

Бизнес-професионално

Ако работите в по-традиционна работна обстановка – като финанси, право или бизнес корпорация – може да имате бизнес-професионален дрескод. Това вероятно е най-официалният дрескод, който ще видите, включвайки елементи като панталони, костюми, блейзъри и ризи като основни опции. Добре е да се придържате към по-приглушени, неутрални цветове. Ако това е вашият дрескод, попитайте колегите дали роклите са приемлив вариант през лятото.

Бизнес-ежедневно

Това вероятно е дрескодът, за който сте чували най-често, но всъщност е и най-объркващият. Тук все още говорим за професионално облекло, но с повече комфорт и удобство. Имате свободата да смесвате малко нещата, но трябва да се придържате към елементи като ризи, панталони и подходящи за офиса блузи. Ако търсите рокля в бизнес-ежедневен стил, инвестирайте в черни, миди или рокли с копчета.

Небрежен

Ако дрескодът ви в офиса е небрежен, имате най-голямата свобода, но все пак се придържайте в рамките на разумното. Дънките са приемливи за тук, но е добре да избягвате твърде увисналите или торбести версии. По-ежедневните рокли ще бъдат част от гардероба ви, включително бели ленени модели, по-къси рокли и дори такива с обемни ръкави.

За още актуални аксесоари за лятото и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари