IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – как да носите костюм и в най-топлото време

2 юни 2023 10 30

Бъдете официални и стилни, дори в жегата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има нещо в носенето на костюм, което прави всичко да изглежда и да се усеща излъскано и съчетано. Отминаха дните на неподходящи, предизвикващи сърбеж материи, носени само в офиса или на бизнес събитие и оставени в задната част на гардероба за всички останали случаи. Днешният костюм е цветен, шикозен и наистина приятен за носене.

Но какво да кажем през лятото, когато температурите могат да достигнат над 40 градуса, а влажността не спира да расте? Е, има костюм и за тези времена. Независимо дали избирате да комбинирате отделни части, обичате подходящите за лятото платове, или сте отворени за експерименти, има няколко начина да носите костюми през лятото, без да се потите.

Костюм през лятото – защо не?

1. С къси панталони

къси панталони,

Снимка: Getty Images

Може да е твърде очевиден избор, но все пак ще го споменем – костюмите с къси панталони са на висока позиция в летния ни списък с тоалети. Носим комбинацията от май до септември, макар че тази година ще се забавим с изваждането ѝ по очевидни причини. Препоръчваме ви да посегнете към долнище с бермудска дължина за по-официални среди и да предпочитате костюми в ярки цветове с по-къси шорти и по-дълги блейзъри за стилен ден на забавление под слънцето.

2. С графична тениска

графична тениска,

Снимка: Getty Images

Когато слънцето започне да грее спорадично през пролетта, графичните тениски са най-добрият ни приятел. И докато любимият модел може да изглежда страхотно с къси дънкови панталони, той също така излъчва небрежно-готино настроение, когато се носи с летен костюм. Поиграйте си с шарките или се придържайте към неутрални цветове – това облекло е подходящо както за офиса, така и за уикенд с приятели.

3. С потник

бял потник,

Снимка: Getty Images

Ако сте почитатели на копринените горнища, но горещината ви идва в повече, сменете ги с памучен потник. Само не забравяйте да добавите съответните аксесоари, за да поддържате тоалета си стилен и елегантен. Препоръчваме тесен колан, огърлица с висулка, слънчеви очила и красива шапка.

4. Ленен костюм

ленен костюм,

Снимка: Getty Images

Когато е лято, но трябва да присъствате на бизнес среща, която изисква официално облекло, е най-добре да посегнете към ленения костюм. Придържайте се към дълги блейзъри и широки панталони, за да позволите на дори лекия бриз да проникне под дрехите и да ви помогне да се охладите.

5. Овърсайз костюми

овърсайз костюм,

Снимка: Getty Images

Днешните овърсайз костюми не са обемистите стилове с огромни рамене, които доминираха през 80-те години. Изберете подходящ блейзър и панталон в ярък цвят, съчетайте го с класическа бяла риза и сте готови. Опитайте се да добавите бейзболна шапка и слънчеви очила за по-небрежен външен вид или придържайте картинката елегантна с миничанта и токчета.

6. Със спортен сутиен

спортен сутиен,

Снимка: Getty Images

При положение, че предлага достатъчно покритие и подкрепа, обикновеният спортен сутиен може да бъде страхотна замяна на блуза или риза в най-горещите летни дни. Поддържайте останалата част от костюма сравнително официална, като може да съставите страхотен контраст между спорт и офис, комбинирайки сутиена с токчета.

Лятна мода – 10 задължителни неща в гардероба

Мода пролет/лято 2023 – включете ленен панталон във визията си

Кожено яке – задължителна дреха в пролетния гардероб

7. Сако с къси или без ръкави

къс ръкав,

Снимки: Getty Images

Блейзърите без ръкави могат да бъдат по-лесни за намиране, но елегантното сако с къс ръкав трудно може да бъде победено. Придържайте се към типичните цветове за костюми като черен или тъмносин, допълвайки външния вид с любимите си аксесоари. Златните бижута и високите обувки са неочаквано добра комбинация.

8. Само по жилетка

жилетка, костюм,

Снимка: Getty Images

Костюмът от три части може да ви се стори твърде много за летните горещини, но кой казва, че не може да носите дрехите поотделно? Откажете се от сакото и ризата, оставяйки жилетката да бъде звездата в тоалета ви. Облечете панталони с висока талия или пък поддържайте стила небрежен с модел с ниска талия и маратонки.

За още новини от света на модата и най-новите тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари