fallback

Лятна мода – на преден план са дрехите с цветя

10 June 2023 18:00

Мотивът може да бъде под формата на принт, бродерия, брошка...

IStockphoto

Цветята са основен мотив за пролетта. Ако обожавате този сезон, със сигурност имате някоя блуза или рокля с флорални мотиви. Но с настъпването на лятото те ще завладеят тотално пазара.

А щом става дума за лятната мода, то трябва да знаете, че всичко с цветни щампи ще е модерно. Флоралните мотиви ще бъдат под формата на бродерия, апликация, дори брошка или пък по различни аксесоари – от колиета, до миничанти или пък плетени шапки.

В крайна сметка, дрехите с цветя са си класика, която никога няма да остарее. Още през 70-те години Дейзи Джоунс използва божура за принт върху плат. След това – през 90-те, се появява облеклото със слънчогледи – така любимо на някои и до днес.

Освен да си купите блуза или рокля с флорален принт, има и много други начини, по които да носите цветя във вашата лятна визия. И тук не става дума само за официални, но и за ежедневни дрехи.

Какви дрехи с цветя да носите?

Ефирна риза

Публикация, споделена от #IShopwithRuthie #RuthiesRack (@ruthiesrack)

Сатенените комплекти от панталон и риза са много актуални още от лято 2023. За новия сезон може да си купите една по-широка риза с цветя в различни цветове, която да комбинирате с какво ли не. Например с къси панталони, мидипола или пък по-дълга – плисирана.

Цветен костюм

Публикация, споделена от 4me.fashion (@4me.fashionn)

И като стана дума за комплекти, задължително е да имате в летния си гардероб панталон с широки крачоли и по-широка риза или блейзър, който да вържете на панделка.

За предпочитане е горнището да е с по-широко деколте, като под него може да сложите едноцветен потник – с дантела или без.

Дълга пола с цветя

Публикация, споделена от Lizbeth Guiza (@lizbethguiza)

По-ефектните мидиполи, леко набрани в горната част, са актуални и за лято 2023. Вместо да носите изчистена, заложете на такава с цветен принт.

Въпросната пола може да се комбинира както с по-елегантно горнище, така и с потник или тениска, които да приберете вътре в нея.

Къси панталони

Публикация, споделена от GYPSY PEARL TX ™ (@gypsypearltx)

Дънковите никога не остаряват. Само че за да разнообразите стила си, добавете към гардероба си шарени панталонки. Защо да не са със ситни или по-едри цветя в различни тонове?

Сатен с флорални мотиви – сред предпочитаните материи за пролетта

Бижута с флорални мотиви – идеални за пролет 2023

Рокли с флорални мотиви – кои да изберете тази пролет?

Винтидж рокля с цветя

Публикация, споделена от 빈티지샵 ? 빈티지컴퍼니 (@thevintageco_)

Всяка жена трябва да притежава една по-пъстра рокля, която ни връща в онези години със симпатичните кукленски модели.

За предпочитане е винтидж роклята да е с по-големи и шарени цветя на светъл или бонбонен фон.

За още новини и тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
тенденции флорални мотиви лятна мода дрехи с цветя
0 коментара
fallback