IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимни обувки – как да се грижите за тях през целия сезон

26 януари 2024 11 00

На фона на снега и калта

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Истинската зима е тук и със снежните бури, които виждаме през няколко седмици, е време нашите зимни обувки да блеснат. Но както всеки любител на студеното време добре знае, намирането на чифт добри зимни обувки е само половината от битката – другият процент е свързан с грижата за тях, за да сте сигурни, че няма нужда да купувате нов чифт до края на сезона. 

Нека бъдем честни – зимните обувки рядко са тези, към които посягате за стил. По-скоро това са моделите, които носите, защото времето не ви позволява да обуете любимите си токчета или маратонки. Търсите нещо топло, уютно и непромокаемо, за да осигурите на краката си необходимото удобство, докато стигнете до финалната си дестинация. 

Има няколко лесни стъпки, с които да гарантирате, че вашите ботуши ще издържат с години, дори зимата да бъде по-сурова от очакваното. 

Как да се грижите за зимните си обувки

Направете ги водоустойчиви

През зимата се сблъскваме не само с огромни преспи сняг, но и с локви на всеки ъгъл, така че осигуряването на водоустойчиви обувки е задължително. По принцип снежните модели са такива, но осигуряването на още един слой защита под формата на водоустойчив спрей в началото на сезона никога не е лоша идея. 

защитен спрей,

Снимка: iStock

Ако вашите ботуши притежават някакъв вид подплата отвътре или по дължината на подметката, можете да ги запазите като чисто нови, като ги почистите със специални комплекти. Ако са кожени, не подценявайте силата на лака. Восъкът не само ги поддържа да изглеждат като нови, но също така ги прави водоустойчиви и ги запечатва.

Използвайте картони, за да запазите формата им

@kimmberlypineda The hack that changed my life #diyfashion #fashionhacks #fyp ♬ original sound - kimberly

За да сте сигурни, че ботушите ви ще запазят формата си, винаги е добре да ги напълните с хартия или картон, докато съхнат, за да не се разтягат или увисват, докато са мокри. Инвестирайте в няколко готови форми за ботуши, които може да поставите в тях, за да изглеждат като чисто нови, независимо през какво са минали.

Освежете ги

ботуши, почистване,

Снимка: iStock

Всички имаме чифт ботуши, които са виждали и по-добри дни. Тъй като вече сме в средата на сезона, зимните ни обувки изглеждат малко по-износени, но това не означава, че е време за нов чифт, а просто за леко освежаване. Отстранете връзките и ги почистете или ги сменете изцяло, ако е необходимо. Третирайте петната със специален препарат и четка, за да почистите както отвътре, така и отвън. Накрая поставете защитен спрей и готово, вашите обувки са готови за употреба. 

Проверете прогнозата за времето

кожени ботуши,

Снимка: iStock

Никога не може да предотвратите неочакван дъжд или снежна буря, но можете да направите всичко по силите си, за да разберете кога идват подобни метеорологични условия. Преди да излезете с чисто новите си любими обувки, проверете прогнозата за времето, за да се уверите, че сте напълно подготвени за деня. Ако предстоят снежни бури, изберете обувки, които знаете, че могат да се справят със солта и лугата, които ще бъдат изсипани по улиците. 

Зимна мода – с какво да носите ботуши под коляното

Ботуши тип апрески – най-удобните обувки за зимата!

Зимна мода: 6 начина да включите високите ботуши в ежедневието си

Дръжте ги сухи между носенията

ботуши над

Снимка: iStock

Докато можем да се молим нашите ботуши да избегнат произшествия, свързани с времето, майката природа има последното решение, независимо колко внимателни може да сте. Може би онази локва се е появила от нищото или кишата и снегът са малко повече, отколкото сте си представяли. В този тип случаи не забравяйте да оставите ботушите си да изсъхнат напълно между носенията. Не е забавно да поставите сухия си крак в мокър ботуш или да откриете кална бъркотия по подметките, когато отидете да ги обуете. Избършете добре обувките си и ги поставете на топло място, за да изсъхнат, ако наскоро са били на сняг. Не само ще ви помогне да предотвратите повреда, но и ще гарантира, че са готови за следващото носене.

Съхранявайте ги правилно извън сезона

кубинки, обувки

Снимка: iStock

Да захвърлите ботушите си в ъгъла на гардероба, след като е настъпила пролетта, не е много разумно решение. Вместо това трябва да ги съхранявате прибрани в кутия, далеч от прах и мръсотия, и с картон или хартия в тях, които ще им помогнат да запазят формата си. Преди да го направите, почистете ги със специфичен почистващ препарат за материала, така че когато ги извадите от гардероба по-късно през годината, да са готови за носене – да не са покрити с петна.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари