IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роклите като салфетки превзеха червения килим

18 март 2024 18 00

Защо звездите изведнъж започнаха да се обличат с нещо като покривка за маса?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Роклите като салфетки или по-точно като класически бели покривки за маса превзеха червения килим напоследък. Модните експерти и феновете се питат защо все повече звезди изведнъж започнаха да се обличат с нещо като парче бял сатениран плат, увит около тялото им?

Ако и вие се чудите, разберете малко повече за тази нова модна тенденция.

Тазгодишният червен килим на Оскарите беше пълен с тоалети с пайети, искрящи скъпоценни камъни и бродерии, в духа на блясъка на стария Холивуд, но имаше и няколко рокли, които се отличаваха със своята изчистена визия и странен дизайн.

Такава беше драматичната рокля с пеплум на Ема Стоун, дело на Louis Vuitton, която много ни напомни за красиво сгъната салфетка в луксозен ресторант. На всичкото отгоре ципът на въпросната рокля се скъса и Ема трябваше да приеме статуетката си за най-добра актриса в главна рокля с полуоткопчан тоалет, за което от модния лейбъл понесоха много критики. 

Ема Стоун

Ема Стоун. Снимка: БГНЕС

Но Стоун не беше единствената звезда облечена като в покривка за маса в неделя. На афтърпартито след Оскарите, организирано от списание Vanity Fair, Ким Кардашян (на основната снимка) се появи в бяла визия на Balenciaga със заострен корсаж, който вдъхнови доста сравнения със „салфетката в чинията ви в скъп ресторант“, както се изрази модната критичка Емили Къркпатрик.

„Можех да сгъвам салфетка като тази, когато работех в изискан ресторант по време на колежа“, публикува коментар един потребител на X за роклята на Ким.

Ратайковски на

Емили Ратайковски на партито след Оскарите; Снимка: Getty Images

Емили Ратайковски, междувременно, пристигна в дръзка рокля на Jacquemus с остър корсаж с квадратна форма, който също не би изглеждал неуместен до чиния за вечеря.

Модният критик на HauteLeMode Люк Мийгър казва пред сайта Page Six, че е забелязал ръст на роклите „в стил покривки“ както на червените килими, така и на модните подиуми на топдизайнери, включително в есенната колекция на Onitsuka Tiger за 2024 г. и в скорошно дефиле на Courrèges.

„Знаменитостите вероятно смятат, че това е нов начин да покажат стройните си фигури в прилепнали тоалети, което напоследък е станало основна тенденция, но с малко обрат – въпреки че все още наистина не съм се убедил, че обратът си заслужава“, казва той.

Тенденцията роклите да приличат на салфетки за маса започна много преди наградите на Академията. Миналият месец актрисата Кат Греъм се появи като елегантна салфетка, сгъната като оригами лебед (както написа един впечатлен потребител на Instagram) на червения килим на наградите „Грами“. Дрехата на Кат беше дело нав Stéphane Rolland Haute Couture.

Друга визия, вдъхновена от покривките за маса, беше тази на актрисата Александра Дадарио, която се появи в рокля, която приличаше на нещо като омотана около сексапилното ѝ тяло завеса или покривка. 

Дадарио на

Дадарио на партито след Оскарите; Снимка: Getty Images

Разбира се, истинският въпрос е дали този външен вид, привидно предназначен за попиване на устните, би могъл да се хареса на по-широката публика.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kat Graham (@katgraham)

„Лесно е да възпроизведете тенденцията чрез самооформяне [чрез] превръщане на шалове или големи парчета плат в поли или топове“, отбелязва модният критик, добавяйки: „Зависи от това дали тенденцията ще има сериозна инерция сред младите и дали реално ще изглежда добре.“

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 1 месец )
Кич, безвкусица, на места чиста порнография
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар