IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият дизайнер на Gucci – Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

29 март 2024 14 40

След като Пиерпаоло Пичоли обяви, че напуска италианската модна марка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Алесандро Микеле е назначен за нов творчески директор на италианския моден бранд Valentino. Това става само седмица след като доскорошният главен дизайнер на марката – Пиерпаоло Пичоли, обяви, че напуска.

51-годишният Микеле може да се похвали с впечатляваща автобиография и накара феновете да гадаят за следващия му ход, откакто напусна поста главен дизайнер на Gucci в края на 2022 г., работа, която заемаше седем години. Реакциите към неговото ново назначение бяха приети със смесени чувства от модните експерти, а и от феновете на Valentino, като някои хора нарекоха този ход „ужасен избор“. 

Според модната библия Vogue, дебютната колекция Valentino на Микеле за пролет/лято 2025 г. ще се появи на модния подиум този септември по време на Седмицата на модата в Париж.

В изявление, споделено в Instagram на Valentino, Микеле нарече новата си длъжност „невероятна чест“, добавяйки, че изпитва едновременно „огромна радост и огромна отговорност да се присъедини към Maison de Couture.

Лето и

Лето и Микеле са дългогодишни приятели и сътрудници; Снимка: Getty Images

„Търся думи, за да назова радостта, да я разглеждам, наистина да предам това, което чувствам; усмивките, които изригват от гърдите, блаженството на благодарността, което озарява очите, онзи ценен момент, когато необходимостта и красотата се протягат и се срещат“, пише той.

„Радостта обаче е толкова живо същество, че ме е страх да не я нараня, ако се осмеля да произнеса името ѝ“, добавя Алесандро в официалното си изявление.

Джаред и

Джаред и Алесандро през 2016 г.; Снимка: Getty Images

Микеле е най-известен със своите странни и готини творения, които често включват блясък и смели щампи. Той от години работи най-вече със звездата Джаред Лето. 

Припомняме, че един сезон той се прослави като изпрати моделите си по модния подиум да носят зловещи копия на собствените си глави – и по-късно направи версия за Джаред Лето, която му донесе доста слава на бала Met Gala през 2019 г. 

Джаред Лето

Джаред Лето на Met Gala 2019 г.; Снимка: Getty Images

Според някои хора, Микеле е направил чудесни неща за Gucci, но просто марката Valentino е много по-класическа и този дизайнер ще я модернизира твърде много.

Сред лоялните фенове и приятели на дизайнера, освен Лето са и звезди като Дакота Джонсън, Били Айлиш, Джоди Търнър-Смит и Хари Стайлс.

Известно е, че Микеле донесе блясък на Gucci, създавайки странни готини дизайни, които често включваха пайети и открояващи се щампи.

Колкото до Valentino, марката има големи поддръжници като Флорънс Пю и Дженифър Лопес и е интересно дали те ще искат да носят творения, подписани от Микеле през следващата година. 

Със сигурност бъдещото ревю на Valentino ще бъде едно от най-очакваните във висшата мода.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари