IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път: Вижте невероятната саудитка, която ще участва в конкурса „Мис Вселена“

30 март 2024 18 00

Досега в конкурса за красота не е участвала претендентка от кралство Саудитска Арабия

Снимка: Getty Images

Снимка: Istock

За първи път в историята жена от кралство Саудитска Арабия ще участва в престижния конкурс “Мис Вселена“. Това ще е 27-годишният модел Руми Алкахтани, която ще бъде една от претендентките на състезанието, което пък ще се проведе в Мексико. Въпреки многото ограничения за жените в тази ислямска страна, 27-годишната Руми ще се яви на конкурса. Тя вече написа в своя Instagram профил, че за нея е голяма чест да участва в „Мис Вселена“ и от все сърце благодари на всички, които я подкрепят.

Руми Алкахтани е бакалавър по дентална медицина. Освен арабски, тя говори английски и френски език и работи като модел. Конкурсите за красота не са ѝ чужди, като тя вече е носителка на титлите „Мис Близък изток“ и „Мис Арабски свят“.

Родената в Рияд красавица вече има повече от милион последователи в Instagram и се изживява и като инфлуенсър. Колкото до конкурса, той ще се проведе на 18 септември в Мексико като в състезанието ще има дебют и на красавица от Иран.

Появата на Руми Алкахтани в конкурса сигнализира за важна промяна в страната, считана за консервативна през цялата си история. Саудитката Руми следва стъпките на Lujane Yacoub, която представляваше Бахрейн в конкурса „Мис Вселена“ от предходната година, отбелязвайки първото появяване на състезателка от региона на Персийския залив.

Конкурсът „Мис Вселена 2023“ включи няколко забележителни дебюта, включително две транссексуални състезателки и първата състезателка с по-едър размер, достигнала до полуфиналите. Шейнис Паласиос от Никарагуа влезе в историята, като спечели титлата „Мис Вселена“ миналата година, отбелязвайки първата победа на Никарагуа в конкурса.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари