IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градинско момиче – най-подходящата мода за пролетта

26 май 2024 16 30

Ето как да се включите в красивата естетика

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Време е да се запознаем с най-новата модна естетика, която владее социалните мрежи, а именно „градинско момиче“. Да, знаем, че цветята за пролетта и лятото не са нещо новаторско, но тази тенденция предлага освежаващо разнообразие на типичните пролетни мотиви. Вкоренена в ядрото на миналото лято, като cottagecore и „крайбрежна баба“, естетиката на „градинско момиче“ израства от вдъхновения от пандемията копнеж за лесен и безпроблемен живот и по-дълбока връзка с природата.

Представете си палитра от меки пастели, прохладно спално бельо, тъкани с волани. Въздухът е изпълнен с аромат на люляк и свежа земя. Естетиката е повече от просто рокли на цветя. Тук става въпрос за цялостна промяна в начина на живот. Градинските момичета не са обикновени почитателки на красотата. Те са създатели на нещо ново, не се страхуват да си изцапат ръцете. Тази връзка със земята се отразява в техния моден избор – практични, но очарователни ръкавици за градината, копринени шалове за връзване на косата назад, прохладни рокли с причудливи шарки и кошници, идеални за реколта от пресни зеленчуци или пикник на поляната. 

Пазаруване като градинско момиче

Нещо, което трябва да имате предвид, когато навлизате в новата естетика за пролетта и лятото, е важността на съзнателното потребление. Как можете да участвате устойчиво в този модел? Отговорът е лесен – насочете се към дрехи и артикули, които могат да преминат изпитанието на времето, като в същото време са адаптивни към новите промени и могат да бъдат съчетавани с разнообразие от неща в магазина и във вашия гардероб.

Естетиката „градинско момиче“ е идеалната възможност да изследвате ретро пазаруването по местен, осезаем начин. Посетете винтидж бутици в квартала си, където можете да разгледате износени от слънцето тъкани и да видите пастелните нюанси на естествена светлина. Потърсете рокли от памук и лен, които носят мекотата на цветна градина със своите флорални мотиви и карета. Отделете време да разгледате внимателно из стелажите за скъпоценни находки като автентични прибори и домашни декори. За тези уникални аксесоари, като чанти тип кошници, местните антикварни магазини и битпазари често са златни мини. И разбира се, гигантска винтидж сламена шапка – с цвете – може да бъде идеалният завършек.

Как да се включите в модната тенденция

Ефирни рокли

За да изживеете най-добрата си версия на градинско момиче, ленът е вашето решение. Това е супер дишаща материя, която добавя лека нотка на елегантност и е лека като перце. Независимо дали пазарувате дрехи, престилки, спално бельо или покривки за маса, гъвкавостта на лена покрива всичко.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angela Pham (@phamgela)

В красиви пастели и причудливи щампи, тези облекла са идеални за включване в летния и пролетния ви гардероб. Изборът на естествени материи осигурява дишане през топлите дни. Потърсете рокли, украсени с деликатни детайли като дантела, волани и флорални бродерии, които добавят нотка на романтика и причудливост. Те са уникални за различни събития – от случайни събирания в задния двор до по-официални партита, въплъщавайки стил, който е едновременно земен и женствен.

Плетени чанти

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATIE PEAKE (@_katiepeake)

Чантите тип кошница са типични за всяко градинско парти. Вдъхновени от дамите, любители на околната среда, те обикновено се използват за носене на свежи цветя. Така че, имайки предвид това, този аксесоар е стилно намигване към тенденцията. За градинско парти изберете по-малка чанта, която може да побере само най-важното, без да ви тежи. Предлага се в набор от стилове – от плътно изтъкан ратан до хлабаво сплетена слама. Всяка чанта може да бъде уникално украсена с флорални шалове или ретро брошки, за да се подобри нейният чар. Освен за носене на цветя, тези аксесоари са идеални за събиране на основни неща за пикник или да служат като красиво и функционално допълнение към меките материи на вашето облекло.

Ръкавици

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RODARTE (@rodarte)

Точно като чантата тип кошница, ръкавиците в естетиката „градинско момиче“ черпят вдъхновение от своите практични двойници – ръкавиците за градинарство. Заменете типичните здрави материи с по-деликатни, елегантни опции като дантела, памук и коприна. Перфектни за градинско парти, те могат да се съчетаят красиво с рокли с волани или широки поли и сламени шапки.

Ботанически аксесоари

Естетиката „градинско момиче“ процъфтява от причудливостта, а ботаническите аксесоари са чудесен начин да въплътите този дух. Не се колебайте да изпробвате пълния набор от възможности – от носенето на ярка флорална корона до включването на деликатни бижута с мотиви на листа и цветя. Помислете дали да не използвате истински цветя във вашия външен вид, независимо дали са прибрани в косата, украсяват ревера или дори са вплетени в гривна. Щампи и мотиви с ботанически елементи също могат да бъдат интегрирани в шалове, колани или чанти, като допълнително подчертават връзката ви с градината.

Копринени шалове

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elodie Romy (@elodieromy)

Копринен шал с щампа е невероятен, многофункционален аксесоар за следване на новата мода. Увийте един около чантата си за елегантност или го завържете в косата си като забрадка или панделка. Можете също да го поставите около врата си за класически, стилен външен вид или да го използвате като колан за пристягане на развяваща се рокля. Възможностите са безкрайни.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари