IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надал и Федерер изкачиха заснежен връх в Доломитите за реклама на Louis Vuitton

21 май 2024 16 30

Рафа и Роджър умилиха феновете с носталгични спомени за дългогодишното си познанство и съперничество

Снимка: Getty Images

За радост на многобройните си фенове, Рафаел Надал и Роджър Федерер се появяват заедно в планината за нова реклама на Louis Vuitton. Легендарните тенисисти носят само тениски на заснежен планински връх в Доломитите, при температура -5 градуса по Целзий.

Но ако имате изваяни тела и бицепси, толкова впечатляващи и разпознаваеми, като тези на Рафа и Роджър, нормално е да искате да ги покажете.

Испанската тенис легенда и неговият също толкова уважаван съперник от Швейцария са лицата на най-новата кампания на Louis Vuitton. Рекламата с име „Основни ценности“ сигнализира за издигането на спортните герои като желани посланици на луксозната марка и затвърждава силното присъствие на Louis Vuitton като първокласен партньор на олимпийските и параолимпийските игри през 2024 г. в Париж.

„Колко уместно е да събереш двама души, които са въплътили в кариерите си, а и в днешно време, този олимпийски дух да се състезават до смърт на терена и след това да могат да бъдат приятели извън корта? Колко важно е това в днешно време?“, казва Пиетро Бекари, председател и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton в ексклузивно интервю.

„Тяхното приятелство извън корта е истинско, много рядко е и бих казал вълнуващо и много трогателно. Това до голяма степен означава олимпийския дух, който искаме да представим, и това, което Vuitton представлява“, добавя той.

Кампанията, заснета от Ани Лейбовиц, излезе в събота на HTSI (притурката на Financial Times, известна преди като How to Spend It) и T Magazine International, в допълнение към дигиталните канали на Vuitton. Ще се появи и в други вестници и списания, както и на билбордове по целия свят.

Освен това ще има кратък филм, представящ двете тенис божества в разговор, докато двамата мъже седят върху куфари сандъци на Vuitton, а снежна буря се вихри зад тях.

На повечето кадри на Лейбовиц  двамата велики спортисти носят раница на Vuitton в характерния кафяв фон с монограм.

Фотографката е била тази, която е поискала от Надал да покаже мускулите си, отбелязва Пиетро Бекари. Роденият в Швейцария Федерер, въпреки че със сигурност е по-запознат с ниските температури и голямата надморска височина от своя приятел – испанец, пък е избрал тъмна тениска с дълъг ръкав за основния кадър. Иначе във видеото двамата позират в различни пухени якета, идеални за зимните условия, с които роденият на остров Майорка Рафа признава, че не е свикнал изобщо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Бекари обяснява, че срещата на върха от 3000 метра е служила като визуална метафора за техните кариери – колегиални състезатели на общо изкачване: Федерер е записал рекордните 20 титли от Големия шлем, а Надал си спечели прозвището Краля на клея за 14-те си победи на Откритото първенство на Франция сред своите 22 титли от Големия шлем.

Бекари, който е бил професионален футболист, преди да започне кариерата си в потребителските стоки, намира много паралели между спорта и модния бизнес, като и двете поприща изискват дисциплина, саможертва, отдаденост и страст.

„И винаги трябва да забравите, че сте спечелил миналогодишния шампионат, защото има нов, който започва скоро“, казва той с усмивка.

Спортисти като Федерер и Надал символизират също и оптимизъм, положителна енергия, високи постижения, прецизност и безмилостен стремеж да надскочат границите си, казва той, отбелязвайки, че това също са важни качества за марка като Vuitton, най-големият играч в индустрията за мода и кожени изделия и един от най-активните по отношение на модни ревюта, събития, изложби и медийни позиционирания.

Устремен, дързък и взискателен, изпълнителният директор на бранда е работил за Reckitt Benckiser, Parmalat и Henkel, преди да се присъедини към Vuitton през 2006 г. като директор по стратегията и маркетинговата координация, като в крайна сметка става изпълнителен вицепрезидент по комуникациите и маркетинга.

Първоначално той е канил за лица на бранда личности като Пеле, Марадона и Зинедин Зидан, руският политик Михаил Горбачов и Анджелина Джоли.

„Знам колко много важни икони са били част от тази кампания, така че лично за мен да бъда част от нея е нещо, с което много се гордея, особено че го споделям с Роджър. Той беше най-големият ми съперник, а сега и близък приятел“, казва Надал. „В моята кариера постигнах повече, отколкото някога съм мечтал, така че в крайна сметка наследството по отношение на човечността е най-важната ценност.“

Федерер също се радва на възможността да участва в кампания с Надал.

„Как бихме могли да бъдем такива съперници и след това в края на кариерите си да бъдем един до друг, правейки тази кампания – беше много готино“, казва той.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари