IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Милано: Плажно парти, бохемско лято и модернизирана класика

24 септември 2014 07 50

Колекциите на Blumarine, Etro и Versace за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато става въпрос за елегантна феерия от дълги рокли, безспорно Valentino са основоположниците на тенденцията.

Черпещи вдъхновение от архивите на модната къща, Blumarine също се насочват към този тип лятна визия с актуалната си линия.

Колекцията им за пролет-лято 2015, представена на Седмица на модата в Милано, демонстрира сложни бродерии на цветя, поставени върху тюл в беж, които създават усещането за движение и реалистичност.

Разнообразието от дължини обрисува всички възможни кройки, но безспорно на фокус са основните А-линейни силуети. Пайетите са допълнени от дигитални органза принтове, отпечатани върху нежно прасковено върху рокли без презрамки.

Воланите и къдриците превръщат практичността на силуетите в перфектното решение за плажно парти, което спокойно може да продължи до края на следващия ден. Хипи-бохемските стилове са в основата на иконичния почерк на Etro, който се задържа и за пролет-лято 2015.

Рязко отсечените силуети са с подчертан сексапил и пресъздават образа на креативен артист, живеещ в пустинята и едновременно украсяващ и трансформиращ своите дрехи, преплитайки във всеки силует неповторимата си идентичност.

Това е посланието, което Etro отправя към своите клиенти за следващото лято. Прозрачните блузи, поли и рокли нежно „падат“ и описват женското тяло, а иконичният принт продължава да властва и през пролет-лято 2015, запазвайки неповторимата младост, с която се асоциира пролетта.

За разлика от предишните сезони, за пролет-лято 2015 Донатела Версаче не се обръща към богатите на дизайнерски вдъхновения архиви на Versace. За сметка на това обаче, креативният директор на модната къща демонстрира умело деконструиране на класическия костюм в две части, съчетавайки го с фини и прави линии на дълги коктейлни рокли

Емблематичната горгона, рисувана на ръка, сега е отпечатана като принт върху коприна и представя своеобразна интерпретация на визиите от началото на 90-те години.

Ключовите елементи са заимствани от гръцката митология, поставени с богата инкрустация от камъни Swarovski и подчертани с майсторството на изработка на силуетите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари