IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Джунгла и Сексапил

5 октомври 2014 07 20

Новите колекции на John Galliano и Givenchy за пролет-лято 2015

снимка: Reuters

снимка: Reuters

Своеобразна дива приказка в екзотична джунгла представи John Galliano със своята колекция за пролет-лято 2015.

Модерната интерпретация на вдъхновението е представена по-скоро като безгрижност в пустинята, отколкото на престой в диво място.

Силуетите са издържани в строго геометрични форми, съставяйки трапецовидни якета, А-линеен силует на рокли с яки и практични кройки на топ.

Основен акцент е поставен върху спираловидни сламени шапки, изработени в сложна плетеница.

Коктейлните рокли са издържани в смела стилистика от принтове в бамбук и банани, а декорациите с аксесоари са сведени до колиета, които като че са изработени от истинска смола.

Ежедневните рокли носят своето неповторимо вдъхновение от играта с материи и цветове, която ражда визия, наподобяваща естествените нюанси на текстура на кората от дърво.

В съвсем различна посока поема Рикардо Тиши, за когото казват, че колекция пролет-лято 2015 е истински шедьовър в кариерата на дизайнера.

Сексапилна, класна, силна и млада е жената, която обрисува за сезона Givenchy.

Кукленските модели са изработени с майсторство на кръстосана дантела, черно-бели графики и акцент върху асиметрията с подчертана голота на едно рамо.

Модерната интерпретация на готик вдъхновението акцентира върху изтънчеността на палта в слонова кост, демонстриращи сложна стилистика, заимствана от тесен фрак за езда.

Честта да представи последния, закриващ модел от колекцията, от Givenchy отдадоха на Кара Делевин, която представи силата на феерията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари