IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промените в модните къщи

21 януари 2015 07 21

Какво се случва?

Снимка: Maison Margiela

Снимка: Maison Margiela

След като официално задоволихме модния си глад с дебютната колекция на Джон Галиано за Maison Margiela, на хоризонта изплава един доста значителен въпрос.

Отбелязахме невероятното завръщане на дизайнера, уменията му да вплете своите емблематични белези с иконичните архиви на модната къща, но забелязахме една малка разлика.

Навсякъде откроихме друго значимо събитие за марката, което като че тихомълком се промъкна в сянка – промяната на наименованието.

Свикнали сме да обозначаваме модната къща, известна с трите MMM, като Maison Martin Margiela. С представянето на колекцията висша мода 2015 обаче очевидно трябва да отвикнем.

Също както Saint Laurent останаха без „Yves“, така и Maison Martin Margiela остават без „Martin“. Премахването на първото име на основателя е оправдано от представител на марката като „отражение на еволюцията на модната къща“.

Предполагаме, че тенденцията следва да бъде формулирана по следния начин – щом се смени водещата фигура, сменя се и наименованието. За разлика от Saint Laurent обаче Maison Margiela не обявиха официално новите промени в своето обозначаване.

Откриваме разликата в разпратените покани за ревюто към колекция „Artisanal“, които са брандирани единствено и само като „Maison Margiela Paris“. Предвидено, в индустрията циркулират въпроси свързани с бъдещето на марката.

Дали ще се запазят емблематичните кодове, промените свързани ли са и с нова политика, нова насока на творците и най-вече – в тенденция ли се превръща смяната на наименованията на модните къщи?

На всички тези въпроси ще отговори само и единствено времето, а дотогава можем да следим стриктно навлизането на „новите“ марки на модната сцена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари