IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да почистите петна от чантата?

20 март 2016 09 00

Най-добрите методи срещу различните причинители

Снимка: Louis Vuitton

Снимка: Louis Vuitton

Един от най-неприятните сценарии за ежедневието на една жена е петно да съсипе силуета ѝ.

Подобна „трагедия“ може да развали не само настроението, но дори и цялата ѝ седмица. Когато става въпрос за петно върху дреха, в крайна сметка ще се наложи да го изтърпите до края на деня.

Когато става въпрос за петно върху чантата обаче, може да се наложи да отделите малко повече време и усилия, за да го премахнете.

За да не се налага да страдате заради факта, че сте изцапали любимата си чанта, представяме най-лесните начини за премахване на различните петна.

В крайна сметка, за всяко подобно „недоразумение“ си има решение, но е важно да знаете с какво точно си имате работа.

Представяме ви най-честите течности, с които зацапваме чантата и най-подходящия начин, по който да ги почистите.

1. Петна от храна

Ако сте се хранили и без да искате сте покапали чантата със сос или каквато и да е друга течност, то ще се наложи да почакате за почистването ѝ. Разтрошете бял тебешир и го поставете върху петното. Оставете да престои една нощ и след това почистете с чиста кърпа.

2. Мазни петна

В случай, че по невнимание се сдобиете с мазно петно, нанесете веднага царевично нишесте върху него. Втрийте добре, за да създадете и ефект на нагряване. По този начин ще помогнете на мазнината да се абсорбира от нишестето. След това, почистете с четка и минете цялата повърхност с чиста кърпа.

3. Мастилено петно

Ако петното е прясно, използвайте веднага обикновена бяла гумичка, с която да изтриете мястото. Не прилагайте твърде голям натиск, за да не изтриете и цвета на чантата. Ако мастилото вече е засъхнало, ще ви трябва помощ от професионалист.

4. Петна от вода

Ако покапете чантата с вода, оставете по-добре да изсъхне. Най-добрият вариант е да занесете чантата на специалист, за да не се получи неравномерно оцветяване, което след това няма да има как да премахнете.

5. Отстраняване на миризма

Дръжте найлонова торбичка пълна със сода за хляб в чантата. Затворете ципа или я поставете в по-голяма чанта така, че да се запечата, ако няма цип. Задръжте плика поне за няколко дни, за да абсорбира миризмата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари