IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висшата мода в бижута от Dior

10 август 2016 08 20

Ювелирни изделия от Версайския дворец

Снимка: Dior

Снимка: Dior

Традиционно след представянето на колекцията висша мода, от Dior показват линията ювелирни изделия в същия дух.

Тази година, модната къща ни въвежда в една истинска мечта – да се пресегнем и да вземем малка частичка от величествените полилеи на Версайския дворец и да я превърнем в обеца, пръстен или колие.

Ако до сега пътуването във времето не беше изобретено, то дизайнерката на ювелирните изделия на Dior със сигурност постави първата крачка.

Виктоар дьо Кастелан умело дава глас на миналото в съвременните дни с последната си колекция.

„Ако има една единствена картина на Версайския дворец, която доминира за мен, това е идеята за бижута, блестящи като светлина на свещи. Тази светлина е просто невероятна, но исках да я илюстрирам през призмата на спомена, а не да я интерпретирам буквално“, сподели дизайнерката.

За да постигне този ефект, Виктоар дьо Кастелан заимства техники за изработка на бижута от 18-век и създава обков от тъмно сребро, розово и бяло злато с платина.

Най-важното изделие от колекцията е колието „Galerie des Glaces”, върху което скъпоценните камъни като че са поставени на случаен принцип.

Същото важи и за брошките, които за първи път се появяват в колекциите с бижута на модната къща.

„В моята глава знам точно какво искам в едно бижу – започва с история и знам какви видове камъни му отиват“, споделя дизайнерката.

Другите изделия включват колието „Chambre du Roi” с нежни сапфири и гривната „Salon de Mercure” в платина, розово злато, потъмнено сребро, диаманти и рубини.

Всички изделия от бижутата висша мода на Dior можете да разгледате в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари