IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода 2016: Шекспиров Ренесанс

12 юли 2016 11 00

Краят на една епоха за Valentino

Снимка: Yannis Vlamos / Indigital.tv

Снимка: Yannis Vlamos / Indigital.tv

Точно на отбелязването на 40 години от смъртта на Шекспир, колекцията висша мода за есен 2016 на Valentino е с тема Ренесанс.

Една добра концептуална линия за модната къща, която винаги е разкривала приказен свят върху подиума.

Фантазията на ренесансова Италия и нейните герои, сред които Ромео и Жулиета, Венецианският търговец, Двамата веронци и други са едно необятно поле на много поетично вдъхновение – нещо, което идеално се вписва в почерка на Valentino.

В ролите на подиума влизат принцеси, принцове и свещеници, всички облечени във високи бели яки, корсажи, бухнали ръкави и чиновнически одежди.

Богатата основа от креативност е идеална среда за Пиер Паоло Пичоли и Мария Грация Кюри, които живеят в Рим и са заобиколени в своето ежедневие от портрети, архитектура и всичко, свързано с Ренесанса. Това е културата, с която дуото на Valentino живее.

Магията на модната къща винаги е била ориентирана основно към майсторската изработка и вниманието към детайлите като крехки деколтета, златни, перлени и брокатени бродерии и фини поли от тафта.

Официално, това вече е последната колекция, която Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичули създават заедно за Valentino. След напускането на дизайнерката, нейният партньор оглавява сам модната къща.

Най-добрите произведения от колекцията висша мода за есен 2016 можете да разгледате в нашата галерия.

Снимка: Пиер Паоло Пичули и Мария Грация Кюри

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари