Изкуството винаги е било основно вдъхновение за модната индустрия и дизайнерите, творящи в нея.

Изключителните творби на художници, поети и артисти са се превръщали в извор на идеи за съвременния облик на модните къщи, а завръщането на класики в забързаното ежедневие винаги е било приемано с аплодисменти.

Съвременното интерпретиране на урока по история на изкуството идва под формата на колаборация между Louis Vuitton и Джеф Конс.

Попарт творецът обединява усилия с модната къща за втори път, след дебюта през април миналата година, за да представи своето виждане за класиката в 21 век.

Какво по-лесно от чанта със златни букви „RUBENS“, представляваща истинска репродукция на работата на художника от 17-ти век?

Втората порция идва с емблематични за Louis Vuitton чанти, портмонета, ключодържатели и копринени шалове, „облечени“ в най-известните творения на артисти като Пол Гоген, Франсоа Буше, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Жан-Оноре Фрагонар и Петер Паул Рубенс.

Най-известните творби като принтове, изписването на името на твореца със златни букви и добре познатите монограми на модната къща можете да разгледате в нашата галерия.