Всяка година церемонията по награждаване Оскар е сред най-чаканите събития за всички актьори.

Разбира се, събитие от такъв ранг предполага и голям интерес сред модните критици, само чакащи някоя от любимите звезди да „стъпи накриво“ с избора си на рокля и цялостен тоалет.

Тази година наградите ни изненадаха с някои от най-добрите попадения на визи сред звездите, а ние селектирахме най-добрите за вас.

Ето кои са те.

1. Никол Кидман

Едно от най-разпознаваемите лица на червения килим е Никол Кидман, която впечатли тази година с избор на рокля. Актрисата се появи в дълга рокля на Armani Prive и приличаше на същинска русалка.

2. Мерил Стрийп

Ако има една актриса, която е институция в киноиндустрията, това със сигурност е Мерил Стрийп. Вярна на безупречния си моден вкус, тази година тя се появи в дълга червена рокля на Dior и събра всички погледи.

3. Джейн Фонда

Червеният килим на наградите Оскар тази година събра много знаменитости, чиито погледи бяха вперени в Джейн Фонда. Актрисата се появи в бяла рокля на Balmain и накара всички млади колежки да се надяват да изглеждат по този начин на нейните години.

4. Рита Морено

Рита Морено бе поредната знаменитост от старото поколение актриси, която впечатли не само с усмивката, но и с факта, че се появи в рокля, която е носила през 1962 година. Моделът е запомнен с едно знаменито събитие за актрисата – през тази година тя взима Оскар за поддържаща роля.