Младият дизайнер Фатих Осман представи своята модна марка, създадена тази година, на светско парти в клуб в Кърджали. Дебютната колекция на Faith in Fatih носи името „The Creation“, а облеклата се правят в модерни фабрики в областта.

Редица личности от сферата на бизнеса и шоу средите посетиха модното дефиле, а сред моделите, които дефилираха се откроиха „Мис Свят България“ Вероника Стефанова, Анелия Николова, Жули Чолак от „Ивет Фешън“ и топмоделът на „Визаж“ Аталай Пат. Попзвездата Тита също уважи поканата на Фатих и се появи в негов тоалет. Символика в колекцията може да се забележи в един определен елемент, който се среща в някои от артикулите, а именно спиралата, която има собствена история.

„На планета, с население, което вече надвишава 7 милиарда, погледнато отстрани живота на всеки един обитател може да бъде описан като една спирала, със заложено и същевременно известно за всеки един начало и край. Начинът, по който е извървяна тази спирала е нещото, което я прави неповторима. В този затворен цикъл само човекът заклещен вътре знае всичките препятствия и трудности, срещу които е изправен ежедневно, макар и за незапознатите всичко да изглежда като поредната крива по пътя. Това, колко уникален ще е пътят ни по спиралата до самия му край е само и единствено в нашите ръце. Трите кръга на спиралата също не са случайност. Числото 3 символизира Божията мисъл и е символ на духовното у човека“, споделя концепцията за авторската си линия Фатих Осман.

Дизайнерът използва за своите модели платове от 100% памук, екокожи, поплини и материи с минимално съдържание на вискоза, в разнообразни цветови гами.