IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки в носенето на дрехи и бельо при жените

25 юни 2018 10 20

Водят до появата на обривите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Дрехите, които носите през лятото до голяма степен определят как ще се чувствате през деня. Има материи, които запарват и други, които държат прохлада в жегите. Но много жени не се съобразяват с това, когато пазаруват и често изпитват дискомфорт. 

Дрехи от изкуствени материи, стегнати дънки, които пускат боя и оцветяват кожата, сутиен, който не позволява да дишате нормално, дантелено бельо, дразнещо кожата, са най-често срещаните проблеми при обличане, които хората правят в своето ежедневие. Това оказва негативно влияние върху здравето им. 

Най-често срещаните грешки при жените:

1. Носене на дантелено бельо

Всяка жена трябва да има дантелено бельо в шкафа си, но е по-добре да не го употребява всеки ден, а само за някои поводи. Ежедневното носене на подобен род материя може да раздразни кожата и да предизвика обриви, ако тя е по-чувствителна. Освен това крие риск от заразяване с инфекции и запарва кожата. 

Бельото през лятото трябва да е предимно памучно, което позволява на кожата да "диша". Дори и тя да се изпоти, памукът може да попие течността. Бикини и прашки от бамбук, също се препоръчват в горещините. Те са антибактериални и поддържат нормалната температура на тялото. 

2. Носене на цветни дрехи и бельо

Много дрехи, които са от по-некачествени материи, са силно боядисани. Те не само трябва да се перат отделно, а и крият риск за здравето на притежателите им. Синята боя от дънките или черната от сутиени, бикини или тениски може да оцвети кожата и да попадне в дълбочина. Това води до появата на обриви, инфекции заради токсичните съставки в нея. 

Съветът на лекарите е да изхвърлите бельо, което оцветява, а дрехите, които пускат цвят, да се перат с подходящ хипоалергенен прах или омекотител. 

3. По-тесни сутиени с неподходящ банел

Някои жени с по-малки гърди умишлено носят сутиен, който да е по-малък с един размер и така да създава илюзия за обем на бюста. Но това се отразява негативно на гръдния кош, защото сутиенът го притиска и нарушава дишането и кръвообращението. Освен това банелите се впиват в кожата и предизвикват появата на пъпки и рани. 

Решението е подбиране на най-подходящия за вашата структура и размер на гърдите сутиен. През лятото е добре той да е от лека материя, чрез която кожата ще диша и няма лесно да се изпотява. Хубаво е да няма тежки подплънки и банели, за да е по-удобен. 

4. Носене на бански от синтетика

Много хора имат само един бански, с който изкарват своята почивка. Ако той е от синтетична материя, запазва влагата и може да причини инфекции, цистит и други проблеми, които носят дискомфорт на жените. Също така, според гинеколозите, долнищата на дамите не трябва да са прекалено изрязани, защото това допринася за по-лесното навлизане на бактерии във влагалището и ануса. 

За предпочитане е да дадете повече пари, за да си купите качествен бански. Хубаво е да имате поне два чифта, които да сменяте на плажа или басейна, а не да стоите докато изсъхнете. 

5. Носене на твърде стегнати дънки или клинове

Някои клинове и дънки са по-тесни. Те притискат нервните окончания и ограничават притока на кръв към краката и слабините. С течение на времето това може да доведе до по-голямо натоварване на мускулите и ставите, подуване и газове в корема. При по-голямото триене между кожата и материите се губи голяма част от естествените масла, които предпазват от инфекции и обриви. Освен това по-тесните дънки, клинове или чорапогащи запарват много повече, което е предпоставка за гъбични инфекции във влагалището. Ако по някои от тях има копчета, това може да причини възпаление на кожата около пъпа - заради никела, който има в тях. 

Колкото по-свободни и меки са материите на дънките, панталоните и клиновете на жените през лятото, толкова по-комфортно ще се чувстват те. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари