IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tialoto припомня: Виржини Виар – най-голямото оръжие на Chanel

10 септември 2019 11 00

Момичето, което не може да бъде друго, освен момиче на Chanel

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Най-голямото оръжие на Chanel“ или както самият Карл Лагерфелд е казвал – „Тя е едновременно дясната и лявата ми ръка“ – всичко това са определения за Виржини Виар, но коя всъщност е тя?

След трагичната кончина на Карл Лагерфелд тази седмица, остана неотговорен един въпрос – коя ще наследи поста Креативен директор на Chanel? Кайзер Карл, който го заемаше в последните 36 години със сигурност не е ниска летва, която определено трудно може да бъде надскочена.

Според изявление на модната къща, наследницата на позицията е Виржини Виар, която неотлъчно бе до Карл Лагерфелд през последните години в създаването на колекциите за френския бранд.

Тя бе определена като „най-близкият съдружник за повече от 30 години“ на кайзер Карл в същото това изявление на Chanel, а сега ще поеме „креативната работа за колекциите, за да може наследството на Габриел Шанел и Карл Лагерфелд да продължи“.

Коя е Виржини Виар?

Самият Карл Лагерфелд е споделял, че двамата са като един човек. „Няма нужда да си говорим, защото се разбираме: чувстваме същите неща по едно и също време.“

В документалния филм, кайзер Карл я определи като „Най-важният човек не само за мен, но и за ателието, за всичко“.

Нейната връзка с дизайнера е повече от тридесет години, пишат от Harper's Bazaar Arabia. Виржини Виар се присъединява към Chanel като стажант в отдела за бродерии висша мода през 1987 година. Самият Карл е започнал работа във френската модна къща съвсем малко преди нея и тя остава до него дори и по времето, когато е креативен директор в Chloe от 1992 до 1997 година.

След завръщането в Chanel тя координира колекциите висша мода преди да се премести в prêt-à-porter.

Макар самата тя да избягва публичността, все пак сме я виждали през октомври, рамо до рамо с Карл в края на колекцията за пролет-лято 2019 година.

Самата Виржини Виар многократно е споделяла, че архивите на модната къща са най-важното нещо за Chanel и че основен приоритет е да продължи наследството на Габриел Шанел, защото както тя казва: „Аз винаги съм била момиче на Chanel и не знам как да бъда друго“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари