IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки при избора на бельо

20 юли 2019 13 15

Вижте как се отразяват на здравето

IStockphoto

IStockphoto

Докато преди години не е имало богата гама на бельо, сега нещата са различни. В момента мъжете и жените могат да избират измежду голямо разнообразие. С навлизането на китайските стоки по пазарите, представителките на женския пол могат да си купят прашки или бикини само за 1 лев. Качеството им обаче е твърде съмнително и може да им донесе дискомфорт.

Бельото не е само средство, чрез което хората да показват перфектните си форми. На първо място то предпазва кожата и интимните части от инфекции, но и причинява такива, ако човек не се съобрази с размера, материала и формата, които са подходящи за него.

Ето няколко грешки, които жените правят при избора на бельо и грижата за него, както и последствията от тях:

1. Синтетично бельо

Жените искат да носят секси бельо, защото така се чувстват по-привлекателни за мъжете и имат по-голямо самочувствие. Една е картината на 30-годишна жена, която е с боксерки и съвсем друга, когато тя носи прашки и сутиен. Истината е, че голяма част от тях са изработени от синтетични материи, които не позволяват на кожата да „диша“. Обикновено те са дантелени и въпреки че стоят добре на тялото, причиняват сърбеж, дразнене и никак не са удобни.

Основните правила за изрядна хигиена и здраве (1 част)

Според специалистите, единствено памучното бельо попива потта и не позволява запарване.

2. Неправилно пране

Каквото и да сте си купили, не бива да слагате мръсното бельо в един и същи кош с останалите дрехи. Така рискувате по тях да попаднат бактерии, които да причинят интимни инфекции. Друго важно нещо е да подбирате внимателно препаратите, с които перете бикините си. Те не бива да са с твърде агресивни съставки и прекалено силен аромат, защото причиняват раздразнение. Препоръчително е да перете бельото си с хипоалергенни препарати или сапуни. Ако ползвате пералня, пускайте само него и не добавяйте дрехи.

3. Купуване на евтини стоки

Рядко може да си купите нещо евтино и качествено. Така нареченото безшевно бельо примамва жените с това, че е меко на допир и не се забелязва под дрехите, но кара кожата да се поти много повече. Това е предпоставка за образуването на пъпки по интимните части и зачервяване. Ако ходите често на фитнес, инвестирайте в специални бикини, които попиват потта и са удобни за тренировка. Продължите ли да носите изкуствени материи, рискувате да пипнете по-лесно гъбички.

4. Твърде тясно бельо през нощта

За много жени начинът, по който стои бельото и цветът им са много по-важни отколкото удобството. Друга основна грешка, която правят, е да носят по-тесни гащи или дори прашки през нощта. Бельото, което твърде много притиска кожата, може да е причината да заспите трудно или да усещате сърбеж в интимната област. Също както през деня, тя трябва да диша. Ако бикините са по-свободни, изпотяването е значително по-малко.

5. Несъобразяване с фигурата

Понякога стремежът да изглеждате добре ви пречи да направите реална преценка за това дали едни бикини или прашки са подходящи. Преди да купите бельо, помислете как то ще пасне на вашата фигура. Ако имате паласки, е по-добре да потърсите гащи с по-висока талия. Така ще прикриете несъвършенствата в тази част на тялото.

Черно-бяла провокация по бельо от супермодели

В случай, че целулитът по задните ви части си личи доста, не прибягвайте към използването на прашки за някой специален повод. Така само ще акцентирате към този недостатък. Вместо да носите по-малък размер бельо, който кара излишните килца „да изпъкват“, си вземете специален корсет, който ще ги скрие и оформи талията ви.

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
ne polzvam sintetika . ili pone otdavna sum ograni4ila izkustvenite materii
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар