IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните правила за изрядна хигиена и здраве (1 част)

29 юни 2019 06 00

Трябва да придобиете следните навици

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Личната хигиена е първа и основна стъпка към добро здраве. Базовите навици се учат още в детството, но с годините човек ги развива и предава на своите деца. Поддържането на личната хигиена не трябва да е бреме, а автоматизиран процес, който да ви кара да се чувствате добре в кожата си. Сверете часовника си, като прегледате тези 20 навика, свързани с храненето, почистването и цялостната поддръжка на тялото ви:

1.Интимна хигиена

Сърбежът на интимните части не е никак приятен. Понякога се стига до лекарска намеса, друг път е достатъчно да се миете редовно(всеки ден с интимен гел), да носите чисто бельо от естествена материя, да подсушавате добре мястото (влагата е предпоставка за бактерии) и да не носите прекалено тесни дрехи, които да ви причиняват дискомфорт в тази нежна зона.

2.Съхраняване на храна

Дръжте продуктите в хладилник, а морските деликатеси далече от другите продукти Гледайте сосовете и течността от суровите продукти (месо, сирене и т.н.) да не капят върху другите продукти.

3.Подготовка на храна

Режете месото и зеленчуците с отделни прибори и на отделни дъски. Не мийте месото непосредствено преди ядене на мивката, тъй бактериите се разпръскват из цялото място и може да полепнат по други съдове и прибори.

4.Тоалетна

Не задържайте нуждите си, вредно е! Мийте задължително ръцете си, след като сте ходили до тоалетна. 

5.По-свеж дъх

Пийте повече вода, за да сте винаги хидратирани. Мийте зъбите си по два пъти на ден, ползвайте и вода за уста. Реагирайте веднага при херпеси, афти или други устни наранявания/болести. Дъвчете дъвки без захар. Не пушете! Следете редовно здравето на венците си

6.Чисти ръце

Мийте ръцете си всеки път преди хранене и след работа с пари, лаптоп, шофиране, посещение в тоалетната. При останали активности можете да ползвате антибактериални гелове без отмиване или мокри антибактериални кърпички.

7.В офиса

Не ползвайте общите чаши, носете си от вкъщи. Дръжте бюрото си в офиса максимално чисто и не яжте на него. Дръжте на ръка разстояние почистващо антибактериално средство.

8.Красиви и без грим

Никога не си лягайте с грим. След дегримиране, нанасяйте пяна за отмиване/ексфоолиант и приключвайте своя бюти режим с хидратиращ крем.

9.Гримиране

Почиствайте редовно четките, които ползвате. Не нанасяйте сенки с пръсти. Ако трябва да докосвате лицето си при гримиране, измийте старателно ръцете си преди това.

10.Здрави зъби

Не е достатъчно само да миете зъбите си. Трябва да ги миете правилно – поне по 2 минути на измиване и без да из притискате агресивно повърхността или венците. Денталният душ е много добро средство да почистите областта между зъбите, без да наранявате венеца.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари