IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да пестите докато пазарувате дрехи?

30 юли 2019 08 00

Не ходете на шопинг безцелно

IStockphoto

IStockphoto

Случвало ли ви се е да минете покрай витрината на някой магазин и да се изкушите да влезете вътре, въпреки че нямате много пари? Понякога пазаруването без ясна цел може да повлияе негативно на бюджета ви.

Ако обичате да разглеждате из търговските центрове и имате склонността да си купувате непотребни неща, то със сигурност трябва да промените поведението си на потребител. Колкото и нереално да звучи, може да пестите и пазарувайки, стига да обмисляте всяко нещо, което слагате в кошницата си.

Ето няколко съвета как да пестите докато пазарувате дрехи:

Изберете класиката

Всяка жена иска да се облича по последните модни тенденции, но това струва пари. Може да си вземете актуален бански, но за дрехи заложете на класиката. Така ще може да ползвате тези дрехи за по-дълго. Освен това те могат да се комбинират с повече неща и отиват с много аксесоари.

Търсете качеството

Дрехите втора употреба са евтини, но минусът е, че някои от тях са вече износени и не може да ги ползвате за по-специални случаи. Ако искате да направите по-дългосрочна инвестиция, не гледайте най-евтиното, а първо обърнете внимание на качеството. Когато си вземете дреха, която не пуска боя или се разшива след първото пране, ще усетите разликата. По-добре да си вземете нещо по-скъпо и добре изработено, отколкото през месец да купувате боклуци.

Real big spender: Мъжете или жените харчат повече за мода?

Внимавайте с промоциите

Виждайки огромните табели за намаления, много мъже и жени хукват да купуват, но ако не преценят каква е реалната цена на артикула, може и да останат подведени. Понякога една дреха може да бъде много по-скъпа на промоция, но хората не знаят и се заблуждават, че спестяват пари. Ако видите, че нещо, което е било непосилно за вашия джоб, е намалено, си го вземете, но иначе не купувайте неща, от които нямате нужда, дори и да са намалени. По този начин само ще трупате в гардероба и пак няма да има какво да облечете.

Снимки: Pixabay

Пазарувайте извън сезона

Цените на различните стоки се променят в зависимост от сезона. Не чакайте да дойде време за море, за да си купите хубави бански или плажна рокля. През лятото се увеличава търсенето на тези стоки и затова цените им се покачват. Ето защо ще спестите малко пари от бюджета си, ако щурмувате магазините през есента и зимата, когато летните дрехи и аксесоари ще бъдат на нормални цени, защото търговците искат да продадат старата стока и заредят с нова.

8 трика, с които пазарувате по-умно и харчите по-малко

Списък

Минималистичният гардероб е най-добрият вариант. Ако искате да не харчите прекалено много средства в пазаруване, отворете гардероба си и помислете от какво се нуждаете. Вижте с какво разполагате и какво ново трябва да купите така, че то да става за повече от една комбинация.

Най-лесният начин за пазаруване на бебешки дрешки

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари