IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шапка за нос пази от настинка

29 октомври 2019 12 13

Нестандартният аксесоар се продава като топъл хляб на Острова

Amazon

Шапка за нос?! Стига бе! Да, точно така! Нестандартният аксесоар се продава като топъл хляб във Великобритания. Заради лошото време на Острова, предприемчиви търговци пуснаха артикула още миналата есен и до момента много хора разчитат на него, за да не настинат в студените дни.

Като има шапка за глава, защо да няма и такава за нос? Както единият орган има нужда от топлина при по-ниски температури, така и другият. На тази теза са основателите на „Nose Warmer Company“ – фирмата, която се специализира в изработването на плетени „шапки“ или „капачки“ за нос, които да пазят носа на хората през есента и зимата.

Реално погледнато, идеята на тези ентусиасти не е никак лоша, защото много хора у нас и на Острова страдат от синузит и настиват от най-малкото излагане на студ. А всеки знае, че при студени крака и зачервен нос, вирусите атакуват по-лесно организма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 1LIVE ? (@1live) на

Плетенето на шапчиците за нос започва на шега и бързо се развива. В началото една жена решава да си направи въпросната „капачка“ на една кука и да пробва да я носи, защото много често подсмърча и боледува. После с учудване установява, че хората около нея ѝ поръчват да им изработи и на тях, защото имат подобен проблем. 

Шапчицата, която сигурно баба ви може да изплете за 10 минути, струва 8,95 евро в Амазон. Тя е изработена от мека, хипоалергенна прежда в различни разцветки, която ви позволява да дишате спокойно. От двете ѝ страни има въженца, с които си я прикрепяте на лицето подобно на медицинска маска. 

След появата на плетените шапки за нос през есента на 2018-а, други търговци копират идеята и правят подобни на тези, но от друг материал – памук, еластан и филц, но те са доста по-неудобни и изпотяват повече носа. 

Бихте ли носили подобно нещо на носа си, за да се предпазите от настинка? 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари