IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли – едно лудо сърце, затворено в клетка

7 ноември 2019 14 30

Актрисата е перфектният завършек на годината

Снимка: Harper's Bazaar

Снимка: Harper's Bazaar

Вече е ноември и бавно започваме да пристъпваме към края на 2019 година. Списание Harper's Bazaar избира по невероятен начин да каже сбогом на тези дванадесет месеца, а именно с корица, красена от Анджелина Джоли.

Честно да си кажем, няма от какво да се оплачем, тъй като актрисата напълно е заслужила да е на първите страници. Освен с невероятната си кариера в киното, Джоли от 20 години работи с ООН в помощ на бежанците и тези, чиято свобода е отнета.

Вече 10 години спонсорира училища за момичета в Афганистан, Кения и Камбоджа. Гостуващ професор е в London School of Economics, където обучава учениците не само на икономически принципи, но и това как да бъдат по-добри хора. Не може да бъде пропуснато и участието ѝ в кампании срещу рака на гърдата, говорейки открито за своите здравословни притеснения.

Джоли признава пред списанието, че последните 4 години са били изключително изпитание за нея. Борила се е с видими и невидими белези по тялото си, които са доказателство за това, през което е преминала. „Невидимите са по-трудни за преодоляване“, казва актрисата.

„Децата знаят истинската ми същност и точно те ми помогнаха да я намеря отново и да я приема“, допълва Анджелина. Тя учи наследниците си да приемат себе си и насърчава всеки родител да подхожда с разбиране към по-малките. „Не можем да ги предпазим от болка, разочарование и загуба. Но можем да ги научим как да живеят с тези неща и да се чувстват добре“.

Джоли има множество татуировки по тялото си, но една от тях е по-лична от другите. Още докато е на 20 актрисата не се чувства на мястото си и заедно с майка си излизат на вечеря. Тогава Анджелина решава да напише върху себе си „Молитва за едно лудо сърце, заключено в клетка“. 

Думите са на Тенеси Уилямс и се намират на лявата ръка на актрисата. „Това, което майка ми направи онази нощ, е да ми напомни. че лудостта в мен е нещо нормално и е част от същността ми“.

Семейна подкрепа за Анджелина Джоли

Сега Джоли е една от най-разпознаваемите персони в света, но като малка не е имала същата слава. „Не бях популярна в училище. Бях пънкарка. Обичах да нося кожени дрехи“, казва тя пред списанието. Въпреки че не получава роля точно заради избора си на дрехи, актрисата не се отказва от тях. „Мисля, че дори се омъжих за Джони Лий Милър в кожени панталони“. Бракът между двамата продължи едва 18 месеца.

„Не искам да живея в свят, в който всички са еднакви“, признава Джоли. Тя не обича да бъде определяна като „най-добрата майка и съпруга“. За нея етикетите не са свобода и светът трябва да се научи да живее без тях. „Искам да се срещам с хора, които никога не съм виждала и постоянно да се уча на нови неща“.

Джоли предложи на Пит да гледа децата през лятото

Анджелина споделя, че работата ѝ с ООН й е показала много неща, които тя дори не си е представяла. Затова тя избира да се бори за правата на тези, които нямат възможност да се борят сами. „Да видя хора и особено малки момичета с огромен потенциал, които нямат свобода, е вбесяващо за мен“.

Тя е на принципа, че „Ако никой не се бунтува, никога няма да има промяна в света“. Затова и тя учи учениците си в London School of Economics да се борят не само за своята, но и за свободата на другите. 

И тъй като краси декемврийската корица на Harper's Bazaar, Джоли има и послание за читателите на списанието. „Помнете кои сте и се борете за същността си независимо от хората, които се опитват да ви отнемат свободата“.

Анджелина Джоли става част от списание „Time“

Тя насърчава хората, които все пак имат свободата си, да се борят за тези, на които им е отнета и нямат сили да се изправят срещу насилника си. Снимки от фотосесията на Анджелина Джоли може да видите в нашата галерия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари