IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради Джей Ло: Versace съди компания за дрехи

29 ноември 2019 10 40

От модния бранд твърдят, че им е бил откраднат дизайна

Снимка: Reuters

Най-вероятно помните зелената рокля на Дженифър Лопес, с която тя се появи на наградите „Грами“ през 2000 година. За тези от нас, които са пропуснали шоуто, изпълнителката се появи така и тази година по време на Модната седмица в Милано.

Дизайнът е дело на модната къща Versace и предизвика огромен интерес сред феновете на марката. Явно обаче не само почитателите на модните тенденции бяха впечатлени от роклята. Компанията за дрехи Fashion Nova имат подобен дизайн, което вместо да им донесе позитивни реакции, ги сдоби със съдебен иск.

„Това е иск за обезщетение за нанесени вреди и нарушаване на емблематичното облекло на легендарния модел на дизайнера Versace. То е отдавна защитено с авторски права. Искът е насочен към Fashion Nova – търговец на дребно“, се казва в съдебните документи, цитирани от E!News.

Освен че твърдят за копирането на дизайна на роклята, от модния гигант обвиняват търговеца, че е направил реплики на още много техни дрехи, включително няколко продукта от линията „Barocco-57“. От Versace твърдят, че черно-златните дизайни са „едни от най-разпознаваемите в модната индустрия и веднага се познават като запазена марка на Versace“. 

В допълнение към това, от модния бранд също така твърдят, че Fashion Nova са копирали и вечерна рокля със сърца, която направи своя дебют тази година по време на модното шоу за пролетната колекция. 

„Без съгласието или разрешението на Versace, Fashion Nova са направили, пуснали за продажба и продали облекло, което е направено от едни или същи или сходни материали, защитени с авторски права“, гласи съдебният документ. Модният гигант добавя, че това не е първата измама, направена от търговеца на дребно.

Best Seller: Роклята Versace на JLo като маратонки

От Versace твърдят, че през 2013 година, Fashion Nova е съден от други дизайнери, включително Adidas, за нарушаване на авторски права на марка. „С този иск, Versace се опитват да сложат край на опитите на Fashion Nova да копират дизайни и в бъдеще“.

Засега няма официално съобщение от Fashion Nova по този казус. 

Versace! Бела! Логомания!

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари