IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британец купи рокля на принцеса Даяна за 220 000 лири

11 декември 2019 14 40

Роклята бе продадена на търг, с нея е танцувала с Джон Траволта

Reuters,архив

Британец даде 220 000 лири, за да притежава роклята на принцеса Даяна, с която тя е танцувала с актьора Джон Траволта по време на прием през 1985 г. Дрехата бе пусната на благотворителен търг, организиран от лондонската аукционна къща „Kerry Taylor Auctions“.

Тоалетът на покойната майка на Уилям и Хари е от синьо кадифе, изработен от дизайнера Виктор Еделщайн. Първоначално той бе оценен на между 250 000 и 350 000 британски лири.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от WWD (@wwd) на

„Продавачът беше много доволен, защото се надяваше роклята да остане във Великобритания“, пише в официално съобщение по повод търга. 

На първия търг нямало желаещи за дрехата, но на следващия се появили няколко. 

„Принцесата носеше роклята повече от десетина пъти на различни официални събития и я избра както се оказа за последния официален портрет през 1997 г.“, обясняват представителите на аукционната къща. 

Даяна облича за първи път вечерната рокля, за да отиде на официален прием в Белия дом. Негов домакин е президентът на САЩ Роналд Рейгън. Тогава тя е на 24 години. 

Принцесата носеше роклята повече от десетина пъти на различни официални събития и я избра, както се оказа, за последния официален портрет през 1997 г.“, отбелязва аукционната къща.

Още две рокли, принадлежащи на бившата съпруга на принц Чарлз, са продадени по време на същия търг – едната за 48 хиляди паунда, а другата за 28 хиляди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари