IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да върнем блясъка на косата през пролетта?

10 март 2020 10 40

Грижа след зимния сезон

Снимка: Pixabay

Зимата върви към своя край или поне календарната. Ако през последните месеци сте криели косата си с шапки или качулка – идва времето, когато ще я пуснете свободно.

„Косата и скалпът ни, независимо от неговия тип, са подложени на голям стрес през зимата. Заради постоянните промени в температурата се появява пърхот, прекомерно съдържание на мазнини, или обратно – сух скалп. Сигурно не си даваме сметка, но през този сезон влияние оказват шапките, шаловете, качулките. И ако добавим липсата на витамини, неправилна грижа и дори неправилна температура на водата, когато се мием – проблемите са налице“, обяснява Алена Боженова пред Elle.

А за да решим тези проблеми, да възвърнем лъскавината на косата и добре поддържан външен вид, е важно да изберете правилната линия грижи, в зависимост от типа коса. Днес повечето професионални марки предлагат решенията. Важно е към шампоана да не добавяте само балсам, но и възстановяваща маска, която трябва да се прави поне веднъж седмично.

Друг важен етап, който много погрешно се пренебрегва, е пилингът. Агенти пречистват и ексфолират мъртвия слой от клетки, подобряват кръвообращението и регулират производството на мастни секрети. В резултат косата расте по-бързо и се замърсява два пъти по-бавно.

Ако се сблъскате с проблеми като сърбеж, лющене, зачервяване, обърнете внимание на следните компоненти в състава на продуктите за грижа за косата – масла от розмарин, чаено дърво, мащерка и бадем. Те помагат за успокояването на кожата. Също така, сухота не означава, че трябва да започнете да си миете главата по-рядко. Напротив, тя може да бъде проява на недостиг на кислород поради липсата на необходимите вещества за подхранване на косата. Чупливостта на краищата на косата също е признак за липса на полезни микроелементи. Трябва да се допълни, че не само козметиката допринася за добрия външен вид, но и начинът на живот и хранене. Важно е да включите витамини в диетата ви, не пренебрегвайте плодовете, а също и спорта.

Ако не се чувствате сигурни – допитайте се до специалисти, които да ви помогнат в изготвяне на хранителен режим, как да се възстановявате.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари