IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции: 6 цвята в косите за пролетта

24 април 2020 14 30

Коафьорът Георги Николов с ценни съвети

Pixabay

Много жени след месец, а за някои и повече време, прекарано в изолация, нямат търпение да освежат косите си. Ако до момента са разчитали на домашни маски за подхранване или са подрязали леко сухите краища, за новата прическа, която включва и боядисване, е по-добре да се доверят на специалист. А и извънредното положение все някога ще свърши и всяка ще може да отиде спокойно на фризьор и маникюр. Но за това се изисква подготовка!

Ако сте останали #ОтговорниВкъщи и търсите информация за нови прически, сте попаднали на точното място. Срещнахме се с Георги Николов от Keune Concept, за да ни разкаже кои са най-актуалните цветове в косите за сезон пролет/лято 2020 и ни посъветва в кои случаи са най-подходящи.

Три основни техники на боядисване

Георги Николов

Пастелните цветове в бежовата гама, известни още като нюд, както и други две контрастни техники, ще са на мода през този сезон, обяснява коафьорът.

Боядисването в стил „Nude ombre“, което стана хит през миналата година, остава актуално и сега.

„При него русите цветове леко преливат в светли дължини. Това позволява създаването на по-дълбок наситен корен и много наситено естествено преливане към по-светли дължини“, допълва Николов.

Шоколадово-кестенявото или наситено равномерно кестеняво в цялата коса е другата техника, която ще се използва в салоните за красота.

6 цвята в косите за пролетта

1. Платинена блондинка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ????? (@mardilua) на

Платиненорусото е цвят, който не отива на всеки, категоричен е колористът. И препоръчва дамите да обмислят внимателно дали искат промяната. 

„Все пак, ако желаете да експериментирате, може да направите този смел избор. Цветът се откроява и носи хладен сексапил“, коментира фризьорът. 

2. Огнени нюанси 

огнени нюанси

Те са най-предпочитаната тенденция в цвета на косите през този сезон. Ще се използват както тоновете, които са максимално близо до хората с естествено червена (рижа) коса, така и с дълбоките и предизвикателни варианти, смята Георги Николов. Той предупреждава, че въпросните огнени нюанси отиват на хора с по-светла кожа и зелени очи. 

3. Коса, черна като нощта

От платиненорусото може да отидем в другата крайност – дълбоко черното. Искате ли такъв тип промяна, си изберете между чисто черно или черно със син оттенък. 

„Ако веднъж се спрете на този цвят, трудно ще се върнете към по-светлите коси“, посочва специалистът. 

3. Бронде 

brondi

„Красивият цвят със странно име е смесица между кестеняво и русо. Обединява най-доброто от двата, той е мек и нежен“, обяснява Николов.  

Можете да се боядисате с този цвят, ако търсите промяна и сте с руса или кестенява коса. 

4. Шоколад 

Косата с този цвят, актуален през пролет/лято 2020, носи една ненатрапчива топлина. Колористът отбелязва, че той отива почти на всеки. 

Ако искате да потъмните косата си, но не харесвате черното, може да изберете шоколад. Този цвят няма да ви състари както другия. 

5. Пастелни нотки

пастелни нотки

Снимки: Георги Николов/ личен архив

Те са за най-смелите, които обичат да променят цвета и типа прическа.

„Все повече инфлуенсъри показват в социалните мрежи как освежават косите си като добавят в тях пастелносиньо, зелено, розово и оранжево“, обяснява Николов. 

Трябва да знаете, че най-често се боядисват краищата на косата, а не се правят цели кичури. 

На какъвто и цвят да се спрете, първо се консултирайте с вашия фризьор. Той ще ви помогне за избора, като вземе под внимание вашата възраст, формата на лицето, цвета на кожата и веждите, както и плътността на косъма.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари