IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-дълготрайни ли са тестерите от самите парфюми?

28 май 2020 08 30

Снимка: PR

Парфюмите са неизменна част от ежедневната ни грижа и ни помагат да ухаем прекрасно през целия ден. Още древните хора, преди повече от 3 хилядолетия започват да произвеждат различни благоуханни течности, използвайки цветя и билки. През вековете парфюмите значително са се променили и усъвършенствали, като основната цел на съвременните производители е да осигурят не само прекрасни, но и дълготрайни аромати.

Именно в тази връзка, потребителите често се вълнуват от интересен въпрос: „По-дълготрайни ли са тестерите от самите парфюми?“. Дали това е мит или самата истина – отговора ще потърсим в следващите редове.

Маркетингов трик ли са тестерите?

Всички сте виждали как изглеждат тестери на парфюми, когато влезете в парфюмерия или магазин за козметика. Те са верен помощник, когато искате да изберете нов аромат, който да добавите във вашата колекция.

Много често обаче, потребителите споделят, че тестерите са по-дълготрайни от самите парфюми. Според тях това е маркетингов трик, който компаниите използват, за да увеличат продажбите. Когато клиентът пробва тестера, той остава впечатлен от качествата на парфюма – благоуханието и колко дълго се задържа върху кожата. Логично, това го стимулира да го купи веднага, но когато се прибере вкъщи и започне да използва парфюма, уви, не вижда същия резултат.

Специалистите обаче посочват, че това твърдение е градска легенда, подобно на много съществуващи такива в парфюмерийната индустрия. Те подчертават, че има известни разлики между тестерите и парфюмите, но те са свързани с наситеността и дълготрайността на аромата. Тогава какви са?

Какви са разликите между тестерите и парфюмите?

Най-голямата разлика всъщност се крие в предназначението им. Както знаете, тестерите се използват, за да могат клиентите да усетят аромата, преди да решат дали искат да го купят, или не. За разлика от тях, парфюмите са предназначени за лична употреба. От този факт, всъщност произтичат и останалите различия.

Тестерите се бутилират в обикновена стъклена бутилка, понякога брандирана подобно на самия парфюм. Стандартно идват в размери от 50 или 100 мл. В повечето случаи те нямат красива картонена опаковка, често идват дори без капачка. Производителите не влагат толкова усилия във визията на тестера, тъй като това им помага да спестят от производствени разходи.

Те влагат цялата си творческа енергия и креативност, за да създадат дизайна на опаковката и флакона на самия парфюм. Все пак това е нещото, което потребителят получава срещу сумата, която плаща. Много от известните дизайнерски брандове превръщат опаковките на парфюмите си в истински шедьовър. Пример за това е емблематичната Каролина Херера.

Струва ли си да си купим тестер?

Вероятно в онлайн пространството сте попадали на предложения да закупите тест на любимия си парфюм. Може би фактът, че дълготрайността им не е по-различна, вече ви е разочаровал и не обмисляте тази покупка. Въпреки това, тестерите имат някои предимства. Това е най-вече по-ниската им цена.

Ако харесвате дизайнерски аромати, но цените им ви се струват твърде високи, тогава да закупите тестер може да се окаже идеалното решение за вашия бюджет. Така няма да прибягвате до аромати със съмнителен произход и съставки, които могат да са вредни за здравето ви.

От друга страна обаче, тестерите не притежават тази очарователна визия, която парфюмите имат. Те са толкова красиви, че се превръщат в едно истинско бижу, с което може да украсите тоалетката си.

В крайна сметка, дали ще изберете тестер или оригинален парфюм, няма никакво значение от гледна точка на тяхната дълготрайност. Твърдението, че тестерите превъзхождат парфюмите е поредната градска легенда, която парфюмеристите развенчават. Така че кое от двете ще изберете, зависи само от личните ви предпочитания.

Източник: https://fragrances.bg/blog/parfiumni-testeri-vs-parfiumi/

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари