IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В какъв ред да ползваме козметиката си, за да бъде ефективна?

14 септември 2020 10 30

Стъпка по стъпка и продукт по продукт

Снимка: Istockphoto

Имате куп козметични продукти и все се чудите с кой да започнете своя бюти ритуал? Да, има си ред на употреба в зависимост от типа продукт и за да видите желаните резултати трябва да го спазвате.

Основното правило е да нанасяте продуктите, съобразявайки се с тяхната консистенция. Започва се от най-рядката и леката до най-гъстата смес.

Преди да ползвате кремове, серуми и флуиди, не забравяйте почистването и обезмасляването на кожата. Ето малко информация, която ще ви помогне да спазвате правилния ред на нанасяне на продуктите:

1. Почиствате лицето с пяна/специален сапун или друга измиваща течност, съобразена със състоянието на лицето ви и типа кожа.

Ако не желаете да ползвате „пенливи продукти“, можете да почистите лицето си с тоник, който премахва мръсотията, свива порите и премахва излишния себум на лицето.

2. Ако имате специален серум за пигментация, антиейдж, зачервяване, свръхчувствителност и т.н. трябва да го нанесете веднага след тоника.

3. След това е време на серума/крема за околоочния контур.

4. След като сте нанесли серумите, можете да сложите хидратиращ крем. Той ще помогне да се запечата действието на предишните продукти.

5. Ако сте човек, който обича да ползва различни видове олио за лице, можете да поставите такъв тип продукт след хидратиращия крем.

6. Последният продукт, който трябва да нанесете на кожата си преди декоративната козметика, е слънцезащитният крем.

*Ако ползвате скраб/ексфолианти за лице или маски, правете го не повече от 2 пъти седмично и като първа стъпка от вашия бюти режим.

Последователността на нанасяне на продукти при нощната грижа е същата като при дневната с изключение на слънцезащитата. Най-тежкият и плътен крем се слага последен.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари